fbpx
skip to Main Content
DEKKER FLERE ALDERE: Knuden – Kristiansand kulturskole gir et kortilbud til en lang rekke barn i ulik alder. For anledningen gikk flere av korene sammen om en solid fremføring på Olav V`s plass.

Konserter, forestillinger og utstillinger

Knuden – Kristiansand kulturskole slo virkelig på stortrommen nylig for å promotere de mange titalls tilbudene kulturskolen kan tilby. Dette er en viktig promotering, for 1. mai er søknadsfristen for å få plass på kulturskolen kommende skoleår.

 

Det ble på alle måter en storstilt markering. Gjennom en rekke konserter, forestillinger og utstillinger kunne alle få se bredden i det undervisningsopplegget som tilbys, og kanskje bli inspirert til å søke om plass på kulturskolen fra høsten av.
– 2022 er et merkeår for Knuden – Kristiansand kulturskole. Vi er jo på flyttefot og skal til høsten flytte inn i nytt skolebygg på Silokaia hvor vi blir nærmeste nabo til både Kunstsilo og Kilden, men først brukte vi sist helg til å vise frem den store bredden i tilbudet Knuden gir. I dag er det rundt 2 000 barn og unge fra hele Kristiansand som får et undervisningstilbud, og vi har rundt 50 ulike linjer, sier Erik André Ingebrigtsen, markeds- og kommunikasjonsmedarbeider ved Knuden.

Knuden-dagene som satsingen heter, startet fredag med svært mange konserter og fremføringer, og det fortsatte lørdag med uforminsket styrke.

Skolebesøk og konserter

Fredagen ble blant annet brukt til skolebesøk i både Søgne og Greipstad. Også Kulturrullatoren, som er en del av kulturskolens ansvar, hadde konsert med Steffen Jacobsen, kjent fra Melodi Grand Prix, på Aktiv Senior på Nodeland, Kleplandstunet i Søgne og Strømmehaven i Randesund.
Lørdag startet med en variert og innholdsrik kunstnerisk åpning hvor flere hundre barn og unge opptrådte. Deretter ble alle som ønsket det, invitert inn til Åpent hus i Musikkens hus med en lang rekke aktiviteter, kurs og forestillinger.

Konsert i Domkirken

Dagen ble avsluttet med en konsert i Kristiansand Domkirke, med musikkelevene fra kulturskolen. Da kunne man blant annet høre blåsere, sangere, strykere og Knudens eget strykeorkester. Kulturskolens elever stilte med et variert og bra program.

Populære tilbud

Undervisningstilbudet som gis ved Knuden
– Kristiansand kulturskole, er svært populære, og med kunst og teater som to av de mest populære tilbudene.

– På teater har vi flere ulike grupper, alt fra de minste og opp til musikkgruppene for elever opp til 18 år. Vi har også fordypning i både teater og musikal i tillegg. Elevene er ettertraktede utøvere og flere av dem er med på ulike oppsettinger som blant annet i Dyreparken. Det gjelder både de som allerede er elever ved Knuden, og tidligere elever, fremholder Erik André Ingebrigtsen.

Nytt av fra høsten er et komponeringskurs, hvor elevene lærer å lage sin egen melodi og å arrangere denne.

Ser frem til høsten

Ingebrigtsen ser frem til høsten da all undervisning da vil bli gitt i de nye lokalene.
– Det blir en helt ny hverdag for oss. Vi får et bygg som er tilpasset alle aktiviteter og alle rom er tilrettelagt med lydfasiliteter og materialer i gulv, vegger og tak som er tilpasset den musikkgenren som skal foregå der. Vi får også stor sal, flere teaterrom og et bygg som er spesialtilpasset formålet. En egen kunstavdeling blir det også.

 

EGEN LÅT: Tobias Severinsen fra Søgne fremførte sin egen låt, til stor applaus.
Rytmeseksjonen viste litt av hva de har lært.
BEGEISTRET: Publikum lot seg begeistre.
Back To Top