fbpx
skip to Main Content
PERFEKT TIL DAGSTURER: Bowrider er både praktisk med åpen løsning foran i baugen, samtidig som man sitter godt beskyttet bak vindskjermen som går over hele båtens bredde, påpeker Erik Hjemdahl, her ombord i en Yamarin på 16 fot.

Båtdrømmen innen rekkevidde

Hyllene er fylt opp med båter hos Kristiansand Bådsenter i Sørlandsparken for levering i god tid før sommeren. 

 

– Ja, vi har båter på lager, og da særlig båter mellom 15 – 23 fot. Større båter er det mer knapphet på, opplyser daglig leder Erik Hjemdahl.  

Det er travle dager hos båtforhandleren med utlevering av nye og brukte båter på løpende bånd. Rushet pleier starte allerede i slutten av mars. For mange er det viktig å få båten på vannet til påske.   

– Er det noen spesielle trender i år?   

– Nei, folk går for alt mulig; skjærgårdsjeeper, bowridere, daycruisere og RIB´er. Store og små båter, i glassfiber og aluminium. Totalt har vi rundt 50 forskjellige modeller her på huset fordelt på seks merker, utdyper Hjemdahl.   

Kristiansand Bådsenter selger båter for 100 millioner i året og lever godt med slike tall, men det er mer som skal til for å være en seriøs forhandler: 

Mangfoldig virksomhet

Service, vedlikehold og vinteropplag er en viktig del av virksomheten.
– I vårt innendørslager har vi 250 båter til oppbevaring og da er det ganske fullt. 
 

– Hvem er det som benytter seg av denne tjenesten? 

– Blant andre folk fra Rogaland og fra Østlandet med hytte i skjærgården som synes det er praktisk å kunne ha båten lagret lokalt, men også mange fastboende som ønsker å kjøpe seg fri fra alt arbeidet med å få båten opp av vannet om høsten og ut om våren. En del velger i tillegg å la oss gjøre jobben med vask, polering og stoffing samt service på motor i løpet av vinteren. Innendørs vinteropplag blir bare mer og mer vanlig. Folk vil ha det enkelt. Tilbudet er begrenset til kunder som har kjøpt båt hos oss, presiserer Hjemdahl. 

Lurt å være tidlig ute

Om det er stor trafikk med utlevering og klargjøring på denne tiden av året, betyr ikke det at det er stille resten av året, heller ikke om vinteren.
– Vi selger båter hele året. Folk skjønner at de må være tidlig ute om de skal få akkurat den båten de ønsker seg, og vi på vår side må være ute i god med å bestille fra produsentene, forklarer han.  

Kommer du innom som kunde i dag, er det altså likevel mulig å få seg båt til kommende sommer, og da helst av de litt mindre utgavene. Erik Hjemdahl viser oss en mye etterspurt modell; en Yamarin Bowrider på 16 fot utstyrt med en 60 hestekrefters utenbordsmotor.
– Det gir båten en toppfart på rundt 30 knop og mer trenger ikke folk flest. Bowridere har det fortrinn fremfor skjærgårdsjeeper at du sitter litt lunere bak vindskjermen som strekker seg over hele båtens bredde. I tillegg er det god uteplass foran. Dette er rett og slett en svært anvendelig dagturbåt som er priset til rundt 250 000 kroner.   

Så, da kan altså drømmen om å bli skipper på egen skute realiseres til sommeren om man er villig til å legge rundt en kvart million på disken.   

Back To Top