fbpx
skip to Main Content

Selger bobil til åtte millioner

Den er diger og den oser av luksus, tyskproduserte Morelo Empire Liner som er solgt til en kunde vest i Agder. 

 

– Her snakker vi skreddersøm i alle detaljer, kunden får alle ønsker oppfylt, forteller Kjetil Urdal hos Sør-Caravan på Kjerlingland i Lillesand som nylig er blitt forhandler på Sørlandet for det tyske premium merket. Forventet levering til kunden er mai  neste år. 

– En Morelo er ikke akkurat hyllevare og det henger jo sammen med at her er det rom for individuelle tilpasninger. Denne aktuelle bilen har ekstra utstyr for 1,4 millioner kroner, opplyser Urdal som forteller at blant mye annet inkluderer det luftfjæring slik at bilen kan heves og senkes og dessuten sikre svært så behagelig kjøring. 

MANGE VALG: En Morelo-kunde får det som han eller hun ønsker, for eksempel når det kommer til valg av møbelstoffer, farge på gardiner og tapeter. Kjetil Urdal har alt på plass i butikken.

Apropos skreddersøm; en mangfoldig kolleksjon med stoffprøver er på plass i butikken hvor kunden kan velge og vrake når det skal gjøres valg av gardiner og møbelstoffer. 

Hjemme på veien

Morelo luksusbobiler skal gi sin eier følelsen av å være hjemme når man er underveis. Alt tenkelig utstyr er på plass i Morelo Empire Liner, for eksempel regndusj på badet, vannbåren varme i golv, doble glass i vinduer og luftavfjæring i de to pilotsetene i førerhuset. Oppvaskmaskin på kjøkkenet er også tilgjengelig.   

Morelo Empire Liner er 12 meter lang, veier 18 tonn og kommer på Mercedes chassis og med en 10,7 liters Mercedes dieselmotor som utvikler 400 hestekrefter. Luksusbilen vil neppe skape kø i ferietrafikken.
Skulle eieren ha behov for forflytning med et mindre kjøretøy så er bobilen utstyrt med en kjekk garasje med elektrisk portåpner som gir plass til en mellomstor bil. Det kan jo være greit hvis man vil slippe å bryte opp fra campingplassen om man skal ligge fast noen dager.   

 

LYS OG LUFT: Salongen byr på rikelig med plass, nok til en svingom, faktisk.

Fort utsolgt

At det er marked for eksklusive bobiler i den høyere prisklasse er tydelig:
Her hos Sør-Caravan har vi bestilt 10 Morelo og to eller tre biler er ventet inn til oss til sommeren. De øvrige kommer til neste år. Fire av de bestilte er allerede solgt, opplyser han. 

Han hadde imidlertid et ess i ermet da avisen var på besøk i begynnelsen av april, to brukte Morelo av 2020 modell med prislapp på tett oppunder fire millioner. Kjekt å vite for de som ikke kan vente så lenge. Den ene var imidlertid allerede utstyrt med solgt-plakat.

Morelo fabrikken i Schussfeld i Tyskland lager kun luksuslinere, det betyr romslige bobiler som bygges på lastebil-eller buss chassis og hvor luksus og kvalitet løftes til nye høyder og hvor prisen kommer i andre rekke. Prisene spenner fra 2,2 til 9,5 millioner. 

Morelo-eiere har dannet en egen klubb i Norge som kommer sammen til treff i sesongen. Snart blir det fullt utenfor butikken til Sør-Caravan:
Jeg har invitert Morelo-klubben hit siste helg i mai og til nå er det påmeldt 35 ekvipasjer, dette blir kjempegøy, smiler Kjetil Urdal.     

GARASJE PÅ HJUL: Empire Liner byr på plass til en mellomstor bil i hekken. Kjekt hvis man vil ligge fast på en campingplass og ønsker å reise rundt for å oppleve regionen.

 

Back To Top