fbpx
skip to Main Content

Kronikk

Hvordan finne tid til å date når du har barn?

Er du for opptatt til å date når du har barn? Vi med barn lever hektiske liv. Vi må stå opp tidlig, levere til barnehage eller skole, Jobbe fra 09 til 16 og hente i barnehage eller skole. Når vi kommer hjem, er det lekser. Vi må lage mat og sende av gårde til diverse fritidsaktiviteter. Ikke glem husarbeidet. Så er det kveldsrutiner og leggetid. Det er ikke alltid like lett å skvise inn tid til en date. 

 

I 2020 opplevde omtrent 25 000 barn at foreldrene gikk hvert til sitt (Kilde: Bufdir). Trenden har vært synkende de senere årene. Likevel forteller tallene oss at det er en del single foreldre der ute.
En undersøkelse fra nettdatingtjenesten Match.com viser at 8 av 10 single er positive til å møte en som har barn fra et tidligere forhold. Dette lover jo godt for oss med barn, men hvordan få tid? 

La oss være ærlige. Det å date når man har barn er ikke like enkelt som å date uten. Du kan si hva du vil, men livet er til tider ganske så komplisert og kaotisk. Hvordan finner man tid der hvor tid ikke strekker til? Svaret er provoserende: Har du lyst, lager du tid og har du lyst nok, finner du en måte. Les videre for noen tips, råd og situasjoner som overhodet ikke er selvopplevd.  

Kreativ dating

Du tror kanskje ikke at du har tid å date om du har barn, men da tar du feil. Kan du gå på butikken eller gå å hente posten, ja da rekker du en kjapp tur med din utkårede til en parkeringsplass nær deg. Man må faktisk ikke på død og liv dra på restaurant, tenne lys og drikke vin. Kanskje kan dere avtale en kjapp kaffedate i lunsjen på jobb. Har du hørt om barnevakt? Er det ikke på tide at bestemor eller tante får besøk? 

 Finn utradisjonelle måter å date på. Her er det bare å være kreativ. Når du er forelsket, blir alt romantisk og det spiller ingen rolle hvor dere er, egentlig. Du kan faktisk sitte parkert foran to søppeldunker og nyte en piknik i bilen og det vil fortsatt være en fin og romantisk opplevelse, har jeg hørt. Faktisk kan det å måtte snike seg litt rundt være ganske så spennende. Kline kan du gjøre i bilen og legger du setene langt nok bak er det faktisk veldig god plass. Til slutt må du kanskje bytte sittestilling på grunn av ømme kneskåler. For du er jo ikke lengre 15 år, selv om du oppfører deg sånn på grunn av all snikingen rundt.  

Når du sniker deg rundt er det lett å glemme at det fins andre mennesker rundt deg. Til dem det måtte gjelde, må jeg bare beklage på det sterkeste om du kjørte forbi en parkeringsplass i Vennesla klokka 18:15 en onsdag i mai. Det var nemlig to voksne mennesker du så som sto og rå-klinte på parkeringsplassen, og ikke to 15-åringer eller en ny innspilling til en episode av Rådebank, som det kanskje så ut som. En beklagelse må også rettes til tyskerne som var i bilen ved siden av oss på parkeringsplassen ved Møvig fort. Beklager, men vi trodde bilen ved siden av oss var tom.
Det krever en innsats fra begge parter i starten når man dater og har barn. Med andre ord, tenker jeg at om ikke begge to er kreative nok til å finne måter å treffes på, er det kanskje ikke ment to be likevel.  

Mobilen er din venn

Skulle det vise seg å være ekstra utfordrende å treffes, så husk at mobilen er din venn. Det er langt ifra det samme som å treffes på ekte, men absolutt et godt alternativ når det ikke er mulig å treffes fysisk. 

Beredskap

Din partner må alltid stå i beredskap. Dette er fullstendig avgjørende for hvor mye tid dere får tilbragt sammen og ikke. Hvis ikke din partner er villig til å ha 8 minutter responstid, må du faktisk finne en ny. 

Introduksjon

Hvor lenge må man snike seg rundt før det er OK å introdusere din nye partner for arvingen? Jeg vet ikke. Her fins det nok ingen fasit, men jeg vil tro de aller fleste har sterke meninger her. Selv om det skulle finnes en absolutt fasit, vil jeg anta at den ikke vil fungere 100% uansett. Her er det nok bare å bruke sunn fornuft og følge magefølelsen.  

Ikke ha dårlig samvittighet

Vil du date, gjør det og ikke ha dårlig samvittighet for at du sniker deg rundt litt en periode. Er du glad er barnet ditt også glad. Ingenting er bedre enn det. 

Back To Top