fbpx
skip to Main Content

Ny snakkis-festival på Odderøya

Lokker med sjeldne stor-artister og spennende setting

Et impuls-kjøp førte til det som nå er blitt den nye snakkis-festivalen på Søndre batteri på Odderøya, nemlig Halvøya.

 

Halvøyafestivalen 2020 ble avlyst på grunn av corona. Den første festivalen ble avholdt 2021, med mange krav fra myndighetshold omkring bordplassering og skjenking.
– Den ble utsolgt uka før, men det var veldig krevende, røper festivalsjef, Kristian Kleba.

Nå blir det ny Halvøya-festival den 24. og 25. juni, altså om få dager. Festivalen ble til på grunn av et impuls-kjøp av et lydanlegg som ble brukt til evenementer, hovedsaklig i privat regi. (Artikkelen fortsetter under bildet).

VAKKER RAMME: Omgivelsene skal sørge for en vakker ramme på festivalen.

Teller dette som første

Den vesle festivalen på Søndre batteri ble anbefalt av statskanalen men var pålagt å begrense seg til 200 publikummere inkludert festivalansatte, artister og frivillige.
– Vi teller egentlig dette som første året siden vi ikke har restriksjoner i år. Målet i år er 350 publikummere, forteller Kleba, som opprinnelig er jurist. Sammen med sin kone, som også er jurist, driver han Halvøyfestivalen – en festival for høyteknologisk og utenomjordisk musikk, som han kaller det.

Høy kvalitet

Festivalen ønsker å tiltrekke seg alle som ønsker seg en annerledes opplevelse.
– Først og fremst appellerer vi til dem som liker elektronisk musikk. Vi bruker all vår tid på booking og innhold. Vi garanterer musikk av veldig høy kvalitet. Vi gjør dette av kjærlighet for musikken. (Artikkelen fortsetter under bildet).

INGEN TRENGSEL: Halvøya skal være et fullgodt alternativ til de store festivalene i kvalitet, bare nedskalert i publikumsantall.

Satser på forseggjort lyssetting

Kleba lover en spennende opplevelse med lokal mat og en lyssetting som spiller på lag med omgivelsene.
– Det blir ganske magisk i skumringen der ute i havgapet med det lysspillet vi kreerer til musikken. Vi samarbeider med et firma fra Oslo som spesialiserer seg på lyssetting i naturen. Plasseringen er jo den beste i Kristiansand. Den er egnet til å ta pusten av enhver. Det er som å komme til et helt annet sted.

Savnet bredde

Motivasjonen var å skape noe som de savnet i kulturlivet.
– Vi har gått litt lei av fokuseringen på listepop som eksisterer. Kristiansand fortjener bredde og trenger dette. Det er bare godt med variasjon. Vi er ikke i konkurranse med noen, vi bare supplerer. Dette blir en annerledes festival.

Vi snakker atten artister fordelt på to scener. Dans er essensen.
– Det skal koke på dansegulvet, men de som vil sitte, skal få sitte.

Festivalen har vekstambisjoner og ser for seg å bli en toneangivende aktør fremover.
– Vi har ikke som mål å samle tusenvis av publikummere, men vi har ønsker om å få flere små scener på øya under fremtidige festivaler.

Planlegger allerede neste år

Neste år blir større, med en ekstra scene.
– Vi har fått lov av kommunen å ha hele Odderøya til neste år. Da vil vi ha en tredje scene med et svært soundsystem – en vegg av odde høyttalere, noe som kjennetegner undergrunnsjangeren breakbeat.

Spellemannvinnere

Blant årets headlinere finner vi den anerkjente, norske utøveren, Lindstrøm, som har vunnet fire spellemannpriser.
– Han er ansett for å være en av de største artistene innen space-disco ved siden av Röyksopp og Todd Terje.

Komet-artister og comeback

Vi finner også Ost & Kjex – en av de største electronica-gruppene i Norge.
– De lanserer en ny plate under festivalen. Vi tegner historie. Might Be Twins er en annen hovedartist som nylig har blitt signert av et stort plateselskap. Vi vil derfor trolig ikke få råd til å booke dem igjen senere.

Plakaten nevner også Gunerius, som nylig spilte på Festspillene i Bergen. Automatpisstol fra Bergen er en annen landsens kjent artist. Han gjør comeback på Halvøya.
– Automatpisstol skal tørke støv av synthene for oss og har begynt å lage musikk igjen. Det er stort.

Forøvrig står disse artistene på programmet:

Johan Agebjörn & Mikael Ögren, Jarle Bråthen, +Plattform, Ingemann, Madjazzt & Tintin, Seachange, Eric Paquet, Kellini, A:G, De Gorrlause, Christian Rot, Lasse Årikstad, Omas Haustier, og TBATBATBA.

Back To Top