fbpx
skip to Main Content

Ut på tur

Topptur gjennom eventyrskog i Lillesand

Denne turen er av det korte slaget, men det den mangler i lengde tar den igjen i flott utsikt og morsomme opplevelser av det eventyrlige slaget. 

 

 

Vi skal bestige Fløresteinen som er et kjent utsiktspunkt i Lillesand og et svært mye benyttet turområde. Vi gikk der på en av de «røde» dagene i påsken i år og vi var ikke alene i skogen. Det er likevel god plass til alle turglade, også på selve toppen hvor det ligger ypperlig til rette for en rast på fine svaberg. 

For å komme til startstedet for turen beskrevet her, Ålebekk (se kart) kjøres til Tingsaker camping øst for Lillesand sentrum, man passerer denne og kjører til Tingsaker skole hvor det er mulig å parkere. Så er det å gå om lag 300 meter tilbake langs bilveien til Ålebekk hvor skiltingen begynner. «Fløresteinen 1,3 km» forteller skiltet. Noen meter på vei først, ta så av på sti til høyre, også denne er skiltet og merket videre. Du er nå inne på det ganske omfattende stinettet hvor det er mange alternativer for å komme til dagens mål. Det er enkelt å gjøre turen som en rundtur for å få mest mulig variasjon. 

I trefigurenes rike

Det er en spennende opplevelse å gå inn i det som kan minne om tett urskog. Og ikke nok med det. Opplevelsen krydres med 30 fantasifulle figurer i tre som er plassert ut langs stien. Her mangler hverken Donald Duck eller Robin Hood og andre eventyrskikkelser som både barn og voksne nok vil dra kjensel på.  Til og med en Jerv-supporter har fått plass i et tre. Det er jo et slags eventyr med fotball laget fra Grimstad også.  Det er Marie og Knut Dannevig som er mester for figurene som ble plassert ut våren 2020. Det har nok ført til at flere har funnet sitt favorittområde for å dra på tur, ikke minst barnefamilier. Her ligger det til rette for å konkurrere om å finne flest figurer. Ikke alle er like enkle å få øye på. 

 

Flott innsats av Turistforeningen

At Lillesand og Opland Turistforening også har bidratt til å trekke folk ut i området er det ingen grunn til å tvile på. Skilting og merking og rydding av løypenettet er helt i toppklasse så her skal det godt gjøres å gå seg bort.  Største utfordring er nok siste biten opp til toppen, her er det ei bratt, men kort kneik før du kan puste ut og hvile øynene på en utsikt som innbefatter både blått hav så langt du ser, og bykjernen i vest.   

Det er flere mulige innfallsporter til Fløresteinen, men begrenset med parkering, så det enkleste er nok å legge opp turen som beskrevet her.   

Som rundtur vil vi anslå at det er om lag tre kilometer totalt fra Ålebekk til Fløresteinen og tilbake til utgangspunktet. 

Back To Top