fbpx
skip to Main Content

IK Start te æ dør!

Vi møter lederen for Tigerberget, Kai Rune Karlsen, på stadion. Han er leder for en av to supporterklubber i Start. Den andre supporterklubben er Ultras 1905.

 

Tigerberget har lang tradisjon, og har eksistert i flere former siden 1992. Det har vært oppturer og nedturer, med varierende medlemstall, og i 2017 var det faktisk et styrevedtak på å legge ned supporterklubben i 2018. På høsten 2018 var det imidlertid noen som tok tak. Det var først og fremst Kai Rune Karlsen, men med hjelp av Lise Terjesen og andre, som lyktes med å blåse liv i Tigerberget. Siden har klubben vokst sakte men sikkert, og består i dag av særdeles lydsterke 100 medlemmer i den harde kjernen. 

Hvorfor to supporterklubber?

– Nå er ikke det så uvanlig i fotballen, sier Kai. Det har mye med definisjonen av hva en supporter e. Ultras definerer det litt annerledes enn oss, men bevares, det er god plass til begge, og vi har et avklart samarbeid. I perioder har det vært et anstrengt forhold mellom de ulike grupperingene, men med gjensidig respekt for vår forskjell, er det fullt mulig å stå sammen for Start. 

Tigerberget sin misjon og visjon

– Først og fremst er vi selvsagt til for Start, og vil være et viktig bidrag til at Start skal vinne kamper, fortsetter Kai. Samtidig skal vi være en del av opplevelsen for de andre som er på stadion for å se på kamp, og oppildne de til å støtte Start. Men, dette handler om mye mer enn fotball. Det handler om det sosiale, om å dele opplevelser, både før kamp, under på både hjemme- og bortekamper, og etter kamp. Vi arrangerer grillfester, konserter og andre evenementer for å bygge samhold og trivsel for medlemmene våre. Vi har i dag base før og etter kampene på Montana. Hit inviterer vi alltid også bortesupporterne. Det er viktig. Vi kan gjerne slåss for våre under kampen, men ut over det, er vi jo alle supportere og deler gleden ved fotball. Vi ønsker også å tiltrekke oss unge supportere, og ser til vår glede at det er flere og flere av dem som samler seg på vår tribune under kampene. Nå har det heldigvis også blitt tillatt for andre enn den harde kjernen å samles på vår tribune under kamp.  I det hele tatt, vi ønsker å samle de som vil være medlemmer av Startfamilien. Supporterklubben skal være viktig både for våre medlemmer, spillerne, støtteapparatet og administrasjonen. Vi skal også være «snille» i adferden i den forstand ast vi skal holde oss innenfor de rammer som forventes av oss fra andre. 

Forholdet til spillerne og Start som klubb

Vi har et meget godt forhold til spillerne. De stiller alltid opp og viser med det at vi betyr noe for dem. Dette er ikke påtatt, det er et ekte forhold mellom dem og oss. Når det gjelder forholdet til klubben, har det variert mye, alt avhengig av hvem som har sittet i ledelsen. Nå er forholdet noe av det beste vi har hatt. Det er jevnlige nøter, og de er svært lydhøre når vi kommer med saker som opptar oss. Det er viktig for alle parter. 

Økonomi

Vi har ingen sponsor, men det hender fra tid til annen at vi kan gå til en av Starts sponsorer hvis det er noe helt spesielt, som f.eks. å leie inn en ekstra buss til en bortekamp. Buss er for øvrig den største utgiftsposten vår, men også selvsagt svært viktig. Videre har vi en del grasrotmidler. Vi har ikke egne dugnader, men vi stiller fra tid til annen opp på dugnader for Start. Om det trengs hender til et større stykke arbeid på stadion eller andre ting Start trenger hjelp til, stiller vi opp for idrettsklubben. 

Publikum

Det snakkes jo mye om medgangs- og motgangssupportere. Den harde kjernen i supporterklubben er der selvsagt i tykt og i tynt, men som mange andre klubber, merker også vi godt at interessen daler og øker med hvor godt Start spiller. Både Start og vi jobber mye med å øke interessen slik at vi kan ha et stabilt tilsig av supportere på tribunen. Det har mye større betydning for spillerne enn jeg tror de fleste forstår. Det jeg ønsker meg mest på vår stadion, er at mange flere har på seg og med seg Start-effekter. Det gir et flott inntrykk å se hele stadion kledd opp i gult og svart. Dette er det mange klubber som er flinkere til enn oss, innrømmer Kai. 

Journalisten har lyttet til Kai Rune Karlsen som er svært engasjert i sitt kjære lag, og derfor også snakker som en foss om alt rundt Start og supporterklubben. Avisens utsendte lurer på om han ikke skal kjøpe med et Start-skjerf til neste hjemmekamp. Ikke si det til noen, journalisten er nemlig født med Rosenborg og således forhindret fra å bruke annet enn sort og hvitt. 

Back To Top