fbpx
skip to Main Content
MOSCOW-MAY 6: A woman holds a placard with inscription Putin Go Away during a protest rally organized to free prisoners of conscience on May 6 2013 in Moscow, Russia.

Leder

– Hvilket utfall av krigen ser man for seg?

Er Vesten tjent med å blande seg inn i Russlands invasjon av Ukraina?

 

For Ukraina vil en uforbeholden seier bety at de får tilbake territoriet sitt, inkludert Krim-halvøya og Donbas, men det vil neppe Russland godta.

For Vesten er det få ender på visa som vil være bra. Om USA eller andre vestlige krefter greier å sørge for Vladimir Putins avgang, hva vil da hende? Putin er ikke den verste presidenten Russland har hatt de siste 100 årene. Hva er sjansene for at en erstatter vil være bedre skikket til å lede stormakten? Liten.

Faren for et fragmentert Russland er overhengende. La oss si NATO går til motangrep på Russland og greier mot alle odds å unngå atomkrig. La oss si Putin blir tvunget til å avtre, eller han mister livet i jakten. Da er faren stor for at Russland blir overlatt til en haug med føydalherrer som sitter på hver sin tue og bestemmer over sin region, de er villige til å forsvare med hver sine atomvåpen som de har overtatt i kjølvannet av et destabilisert Russland uten en samlende leder.

La oss si NATO greier å legge Russland i ruiner, igjen uten å starte en atomkrig som kan ha katastrofale følger for resten av verden, vil Europa slite med å skaffe nok energi.

Før vi kommer så langt; hvorfor skulle ikke Putin bruke atomvåpen for å forsvare landet sitt dersom et stort tap er uunngåelig?

Back To Top