fbpx
skip to Main Content

Caravan-sesongen i gang

Sør-Caravan i støtet

Med velfylte lagre av bobiler og campingvogner er Sør-Caravan godt rustet for å møte kunder på jakt etter gode campingopplevelser. 

 

ØNSKER VELKOMMEN: Kjetil Urdal har mye å by på for de som jakter på gode campingopplevelser.

– Aldri har utvalget vært større og tilbudet bedre enn nå, fastslår Kjetil Urdal, selger hos caravan-forhandleren på Kjerlingland i Lillesand. Siden oppstarten av bedriften i 2020 har veksten i omsetning vært betydelig med en  foreløpig topp i 2021 på 184 millioner kroner.   

De fører nå åtte forskjellige merker av bobiler og fire merker av campingvogner.
– Dessuten er lagrene nå i forkant av sesongen fylt til randen med både biler og vogner, opplyser Urdal som kan tilby både nytt og brukt.  Innbytte er også en viktig bit av virksomheten, ikke rent få handler seg opp i både størrelse og pris.
 

Elbil og caravan

Når det gjelder trender i markedet går det en god del i lettere campingvogner som egner seg for å trekkes av elbiler.
– Flere og flere elbiler er nå godkjent for å trekke ganske mye og rekkevidden blir jo stadig bedre. Dermed er elbil og caravan et reelt alternativ for mange selv om rekkevidden blir bortimot halvert med vogn på slep, påpeker han.
 

Bobil foretrekkes ofte av godt voksne par på ferie, dermed kan de klare seg med noe mindre plass enn hva man gjerne får i en campingvogn.
– Samtidig ser vi også at det nå kommer flere yngre par som ønsker seg bobil. Barnefamilier går ofte for campingvogn som generelt byr på mer plass takket være smarte løsninger på innredningen. En kjekk liten familievogn som måler litt over fire meter og veier 1300 kilo kan by på inntil seks sengeplasser takket være fleksible løsninger, nevner Urdal som eksempel. 
 

Flytteservice for fastliggere

Ikke alle som kjøper vogn skal ut på veien med nyanskaffelsen, men foretrekker å plassere den permanent på en campingplass.  Hva om fastliggerne etter hvert ønsker å oppgradere til en nyere vogn? Hvordan får man flyttet en vogn som så å si har «grodd fast» etter mange år på samme flekken?
Etter noen år blir det gjerne aktuelt å skifte ut den gamle fastliggervogna med en ny, men det kan by på en utfordring å få flyttet den vekk fra en mer eller mindre utilgjengelig plass. Da tilbyr vi å fjerne den gamle og sette på plass den nye med kran på nøyaktig samme sted, til og med koblet sammen med forteltet eller spikerteltet som kan brukes videre, forklarer Urdal.   

Ellers har Sør-Caravan eget verksted som tar service og reparasjoner på alle typer bobiler og vogner. En rikholdig rekvisita butikk hører også med i bildet. Også den kan by på velfylte hyller med mange fristelser for campingfolket. 

LUFTETUR: En ny vogn ankommer luftveien som erstatning for den gamle fastliggervogna på campingplassen. Den kobles sammen med forteltet som står permanent. En smart og enkel løsning når vogna står vanskelig til. Foto: Sør-Caravan.
Back To Top