fbpx
skip to Main Content
Hele 20 tonn søppel fjernet Karl Klungland og de andre dykkerne i Søgne Dykkerklubb fra havbunnen i fjor.

Hvilken er Norges beste frivillighetsklubb?

Er det Søgne dykkerklubb, som i en årrekke har gjort en stor innsats for å fjerne søppel og plast fra havbunnen, eller Songvaar Fyrs Venner som har lagt ned en imponerende innsats for å vedlikeholde og drifte Songvår Fyr? Nå kan du bli med å kåre den klubben du mener har gjort en best frivillig innsats.

 

Frivillighet Norge skal også i år dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen til den klubben som har utmerket seg med en frivillig innsats over tid. Prisvinneren vil motta et beløp på 50 000 kroner. Nå kan du nominere klubben du mener bør få prisen.

Svært mange gjør en solid frivillig innsats over tid, år inn og år ut. I følge Frivillighet Norges egne tall, har over 60 prosent av befolkningen i løpet av det siste året vært med i et frivillig arbeid, være seg innen idrett, helse, omsorg, kultur og miljø.

I Kristiansand-regionen mangler det ikke på gode kandidater. Røde Kors gjør en stor innsats gjennom hele året, sommer som vinter. Mannskapene på redningsskøytene er et annet eksempel. Alle dem som år etter år driver og drifter skolekorps og annen form for kultur, et tredje.

Likevel, Søgne dykkerklubb har gjennom mange år jobbet målrettet for å fjerne plast, søppel og spøkelsesredskaper fra havbunnen, og har fått mye rosende omtale for jobben. Tidligere i år fikk også klubben Kristiansand kommunes miljøpris for sin innsats.

Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Prisen deles ut under et større arrangement 5. desember 2022.

Ved å følge denne linken, kan du nominere din kandidat:

https://frivillighetensdag.no/frivillighetsprisen

Fristen for å nominere kandidater er satt til 10. september.

Back To Top