fbpx
skip to Main Content
Jarlsberg08072022_Øystein Tjomsland vant 8. løp med Brenne Borken_Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Er dette Øystein Tjomslands beste noensinne?

Tre år gamle Brenne Borken slo travpublikummet på Jarlsberg i bakken med sin enorme prestasjon i seiersløpet fredag kveld. Kan junioren være det største talentet Øystein Tjomsland noensinne har trent?

 

Tekno Odin, Nordsjø Odin, Grisle Odin G.L., Philip Ess, Tangen Bork. Listen over klassiske topphester fra Øystein Tjomslands hånd er nesten endeløs. Likevel spørs det om ikke hesten han kusket til seier i Jørgen Jahres Pokalløp på Jarlsberg Travbane fredag kveld kan vise seg å være den beste hesten stortreneren fra Sørlandet noensinne har trent frem.

Unikum

Brenne Borken utklasset nemlig årgangens beste hester og sikret seg førstepremiesjekken på 80.000 kroner i en stil som blendet tilskuere både banen og foran TV-skjermene over det ganske land.
– For et unikum! Dette er en av de beste 3-årsprestasjonene jeg har sett på dette stadiet av sesongen, utbrøt løpsreferent Kurt Hella, en av landets mest erfarne travkommentatorer med rundt 30 års fartstid i gamet.

Banerekord og Kriterie-favoritt

Så overlegen var Brenne Borken at Øystein Tjomsland tok seg tid til å vinke til publikum 50 meter fra mål, vel vitende om at hans junior samtidig seilte opp som storfavoritt til årets viktigste løp, Norsk Travkriterium på Bjerke Travbane i september. Vinnertiden på 1.25,0a/2100 meter var banerekord på Jarlsberg og bare åtte tideler unna norgesrekorden for 3-åringer, en rekord som for øvrig innehas av Tjomslands Grisle Odin G.L.
– Brenne Borken virker allerede som en komplett hest, så her har eierne en skikkelig blåser å glede seg over! Hesten har et godt løpshode, og skal de nå til toppen av eliten er de avhengige av det. Han vant på en sterk tid i dag, nå får vi bare håpe at han holder seg skadefri, fortalte en svært fornøyd Øystein Tjomsland etter løpet.

Debutseier toppet kvelden

Team Tjomslands kveld ble toppet av at debutanten Norheim Bork leverte et toppløp til seier i DNTs Unghestserie. Øystein Tjomsland satte full fart nedover første langside og fikk overta føringen på et tidlig tidspunkt i løpet. Vel i tet kontrollerte den elegante 3-åringen begivenhetene og danset unna til sikker seier på fine 1.30,0/2100 meter.
– Han gjorde dette veldig enkelt, det er snakk om en fin type dette her, fastslo 51-åringen fra Søgne på seremoniplass, og høsten samtidig ros fra eierhold.

– Jeg må rette en enorm takk til Øystein og teamet, med Norheim Bork har vi nå en mulighet til å være med i de store løpene, sa en lykkelig deleier Svein Kalland.

Back To Top