fbpx
skip to Main Content

En liten guide for småbarnsfamilien i Dyreparken

Enten du er langtfarende sommerturist eller fastboende sørlending; om du har barn på Sørlandet om sommeren er det nesten obligatorisk med et besøk i Dyreparken. Vi har tatt med oss Linnea, Arian, Ludvik og Liam for å gi småbarnsfamilien noen gode tips til ditt neste besøk i Dyreparken denne sommeren. 

 

Fire barn mellom 5 og 10 år, med høyt energinivå og stort engasjement, er klare for å gi fatt på den store dagen, der mest mulig skal oppleves på kortest mulig tid. Forventningene er skyhøye, og alle barna har gjort seg opp noen klare tanker om hva som må oppleves for at dagen skal bli så bra som mulig. 

Forberedelse er gull

Først og fremst må jeg si som relativt erfaren småbarnsfar at det er lurt å peke seg ut en plan for dagen før du inntrer inngangsdørene og blir fullstendig overkjørt. Her er det mye å gå glipp av om ikke man stiller forberedt, og selv med blide barn, god effektivitet, og to fulle dager på planen, var det fortsatt mye vi ikke rakk over, og da har vi ikke tenkt tanken på Badelandet engang. 

Kaptein Sabeltann, Bob-banen, og tigrene. Alle barna har en formening om hva de vil oppleve, og meningene er selvfølgelig alltid motstridende. Dyrepark-appen er genial da den gir deg oversikt over hva som skjer hvor og når i løpet av dagen. Mange steder foregår forestillinger og dyrepresentasjoner samtidig i forskjellige ender av parken. Vi har pekt oss ut en rute for dagen med god fleksibilitet, som endres fortløpende når en ikke rekker det en har tenkt. Et godt tips er å legge opp planen med god tid mellom hver opplevelse, så du har tid til å nyte opplevelsene fremfor å haste til neste ting på planen. 

Det kan også være lurt å smøre niste og ta med drikke og litt snacks da dagene blir lange og alle kan bli ganske så slitne selv om man har det gøy. Slik sparer du også på budsjettet, så du heller kan bruke pengene på for eksempel å utvide til en 2-dagers billett for en rimelig penge enn å blåse alt på bare ett måltid eller to til hele familien. 

Årets nyheter

Nytt av året er at du allerede før du kommer inn dørene kan se den nye, utvidede savannen, med strutser, giraffer, zebra og gaseller. Det er også nye overnattingsmuligheter, Juliusskogen, og i forbindelse med den nye «Kardemomme By» filmen som kommer i høst, et helt nytt filmstudio der de viser hvordan filmen blir laget og animert. 

Med de siste årenes spesielle omstendigheter er det likevel mye annet vi ikke har fått oppleve ennå, som for eksempel den nye orangutang-øya, Kaptein Sabeltanns sjørøverteater og mer. Dyreparken satser større og bedre for hvert år, så det skjer mye mellom hvert besøk.

Obligatorisk

Etter noen år med sesongkort har våre barn gjort seg opp noen obligatoriske stopp som er like gøy hver gang. I Afrika skal det klappes griser og geiter, løver og surikatter skal besøkes, og tømmerrenna er selvfølgelig et fast innslag. Deretter bar det videre til den nye orangutang-øya. Fjorårets store nyhet var nemlig en utvidelse av orangutang-området, der barna kan klatre gjennom en hinderløype, for så å stå ansikt til ansikt med en orangutang med kun et glassvindu mellom. Dette ble et langt stopp med mye latter og fascinasjon. 

Videre bar det selvfølgelig til tigerungene som ble født i fjor. Er du heldig, eller du rekker mating og presentasjon av tigrene klokka 18:00, er du virkelig en opplevelse rikere. For noen helt utrolig flotte og majestetiske dyr dette er. Når pappatigeren på drøye 170 kilo brøler få meter fra deg med kun et gjerde mellom dere, da skjelver du i bena uansett hvor stor og tøff du er. 

Kutoppen overrasket!

Fra tigrene er veien relativt kort opp til Kutoppen. Jeg har alltid tenkt at Kutoppen er en altfor lang og bratt oppoverbakke for altfor lite gøy, men her må jeg svelge mine ord denne gangen. Er det ett stopp som virkelig overrasket på denne turen, var det showet med Klara Ku og gjengen på Kutoppen. For et show! Gøy, rocka og god humor for alle aldre, og ikke minst fengende musikk. Etter showet kommer karakterene inn i publikum og tar seg tid til latter og klemmer, og hvert eneste barn kunne føle seg sett og ivaretatt av selveste Klara Ku. 

Er det én ting Dyreparken er gode på, er det spesielle opplevelser som dette. Barna blir tatt med inn i deres univers og ser med beundring opp mot dem. Deretter får de et personlig forhold til dem med en high five og noen fine ord fra helt utrolige skuespillere. Gid, hva en ville gjort for å være et fantasifullt lite barn i Dyreparken igjen.

Thorbjørn Egners univers

Videre fra Kutoppen bar det mot toget i Hakkebakkeskogen. At de har klart å skape en helt vanlig skog og et tog om til flere interaktive scener, med skuespillere som hopper, synger og flyr mellom scener og stier, er helt utrolig imponerende. Barna roper «Huff» når Mikkel Rev kommer luskende gjennom skogen, og ler hysterisk når klatremus overlister ham, bare få centimeter fra vognene man sitter gjennom hele turen. Dette var en publikumsfavoritt, i alle fall hos de små. 

Med overstått 30 års jubileum i fjor og årets store norske filmnyhet i år, måtte vi selvfølgelig innom Kardemomme By også en tur. Opplevelsen av å gå i gatene og inn i husene i Kardemomme By er spennende i seg selv, men det er når skuespillerne kommer inn i byen at den virkelige opplevelsen begynner. Røverne raner trikken og ber publikum holde på hemmeligheten, politimester Bastian går runden mellom barna og hilser på, og Tante Sofie forteller alle hva som bør gjøres. Selv uten noe forhold til Egners univers går det ikke an å ikke synes at dette er gøy. 

Sirkus Jesper

De som kjenner Kardemomme By husker også kanskje at røverne til slutt blir lovlydige. Kasper blir brannkonstabel, Jonatan ble baker, og Jesper tar med seg løven og blir sirkusdirektør. Sirkus Jesper fortsetter fortellingen fra Kardemomme By og er et fullverdig sirkus med akrobater, sjonglører, klovner, kanoner og «loppesirkus». Her blandes kjente og kjære karakterer fra Kardemomme By med en skikkelig god og gammeldags sirkusfølelse. 

Her fikk vi virkelig sprengt våre forventninger, alle som en. Forestillingen inneholder alt du forventer av et fullverdig sirkus med imponerende kunster og profesjonelle sirkusartister, og det hele bindes sømløst sammen med musikalsk komedie fra kjente karakterer i Kardemomme By. 

Barna satt ekstatisk gjennom hele forestillingen og oppsummerer med at «alt var gøy!». Toppkarakter fra alle fire barn, og selv de voksne er mektig imponerte når vi forlater Dyreparken denne dagen. En solid begivenhet for hele familien.

Kaptein Sabeltanns verden

Det skal godt gjøres å komme seg gjennom hele Dyreparken på en dag. Vi brukte nesten en full dag kun i Kaptein Sabeltanns verden, og det kunne vi fint gjort igjen. Måten Terje Formoe og Dyreparken drar fantasien din inn i Kaptein Sabeltanns univers er helt fascinerende. Som 30-åring oppvokst med Kaptein Sabeltann går undertegnede selv nesten i en slags sjørøverhypnose, før jeg kommer på at jeg jo har fire unger å følge med på samtidig. 

Heldigvis er ungene minst like oppslukte som meg selv, og det skal mye til å matche beundringen i øynene til de små når sjørøverne kommer til lands fra «Den Sorte Dame», synger og danser gjennom publikum, og deretter stopper opp for en prat og bilder med unge sjørøverspirer. Med forestillinger nesten hver time, nyheten «Kaptein Sabeltanns kongelige teater» der du kan synge med sjørøverne, for ikke å nevne at du kan sitte på med Kaptein Sabeltanns skute til sjørøverbyen Abra Havn, og alle labyrinter, ildprøver, hinderløyper og spøkelseshus i Kaptein Sabeltanns verden, skal det godt gjøres å ikke leve seg inn i Kaptein Sabeltanns univers og føle seg litt som en sjørøver, store som små. 

Kaptein Sabeltanns nattforestillinger

Har du enda ikke fått med deg Kaptein Sabeltanns nattforestillinger har du virkelig gått glipp av noe. Dette er teater, musikal, komedie og sjørøvereventyr i verdensklasse. Hele sjørøverskip med kanonsalutter i en liten bukt foran hundrevis av publikummere, med sang, dans og kjente figurer, er bare en liten smak av hva du vil oppleve på Kaptein Sabeltanns nattforestillinger. Årets nye forestilling, «Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet», skal bli enda større, flottere og mer imponerende enn noensinne, og er den største forestillingen de noen gang har laget. 

«Kaptein Sabeltann og Havets Hemmelighet» har premiere 7. juli kl 23:00 og går mandag til lørdag gjennom hele juli. Dette blir en uforglemmelig opplevelse for små og store, og anbefales på det sterkeste. 

Back To Top