fbpx
skip to Main Content
forbundsleder Audun A. Ingvartsen og nestleder Liv Spjeld By. Foto: Fartein Rudjord

Krever momsfritak på strøm

Forbundsleder i Lederne, Audun Ingvartsen, er dypt bekymret for konsekvensene av strømkrisen, og krever at Regjeringen umiddelbart fjerner momsen og reduserer el-avgiften.

 

– Situasjonen er akutt, og medfører at mange mennesker med vanlige inntekter sliter med å få endene til å møtes. Vi vet at situasjonen kan vedvare og forverre seg gjennom vinteren, noe som krever handling allerede nå.

Ingvartsen mener 10 øre reduksjon på avgiften i noen få måneder er alt for svakt, og viser til at Staten samtidig hover inn ekstra milliarder på moms.
– Det er bra at det kom en liten reduksjon, men det blir som et musepiss i havet å regne. Strømprisene vi ser nå, kan få dramatiske konsekvenser for mange familier. Partileder Vedum var svært tydelig i valgkampen, nå må finansminister Vedum komme på banen.

Etterlyser fornuft

Lederne er en arbeidstakerorganisasjon med i underkant av 17 000 medlemmer, og Ingvartsen kommer med en sterk oppfordring til Regjeringen.
– Det eneste fornuftige er å fjerne moms på strøm frem til juni 2022. Dette er den julegaven vanlige folk både forventer og fortjener i år. Staten skal ikke berike seg på strømkrisen, samtidig som vanlige folk og familier ikke får endene til å møtes nå mot jul.

Partipolitisk spill til side

Ingvartsen sier han forventer at Stortinget sørger for nødvendige grep når de skal behandle statsbudsjettet for neste år.
– Regjeringen og SV har ikke, i budsjettenigheten, levert gode nok tiltak for vanlige folk i møte med strømkrisen. Nå må Stortinget ta ansvar, og aller helst legge partipolitisk spill til side og gå sammen på tvers av blokkene for å finne en løsning før jul.

Back To Top