fbpx
skip to Main Content

Øystein Tjomsland vant to Derby – kjørte inn over to millioner

Den sørlandske suksesstrenerens svenske konkurrenter har de senere årene lært seg behandle 51-åringens hester med ærbødighet når den gule og svarte kuskedrakten dukker opp i løpsbanen. Søndag viste Tjomsland med ettertrykk at han er en av Europas fremste unghesttrenere da de svenske Derby-løpene ble kjørt i Östersund.

 

Tjomsland vant like godt både den åpne klassen og hoppeklassen i utklassingsstil. Dette var sørlendingens 10. og 11. Derby-triumf i Sverige. Den åpne klassen har Søgne-treneren nå vunnet de fem siste årene.
– Dette er ufattelig moro, både for meg og teamet. Vi har jobbet knallhardt i lang tid. Når man da lykkes med et så stort mål er det utrolig tilfredsstillende, fortalte Tjomsland da støvskyene hadde lagt seg over travbanen.

Champions League-nivå

Tangen Minto tok seg av den åpne klassen sammen med kusk Tom Erik Solberg etter å ha overtatt teten på den første langsiden. Oppladningen til det svenske storløpet hadde ikke gått helt på skinner for fjorårets norske Kriterie-vinner, men Tjomsland maktet å prikke inn toppformen i akkurat rett tid. Nok en gang.
– Jeg er glad for at vi prikket formen på stort sett alle hestene som var i finalene. Dette er Champions League-nivå. Tidligere var vi glade bare for å nå finalene, nå må vi være stolte over jobben vi har gjort, understreket Tjomsland.

Som å kjøre bil

I hoppeklassen viste forhåndsfavoritten Nordsjø Anna seg tilliten verdig og sammen med Tjomsland i sulkyen forsvant hun ifra sine jevnaldrende søstre til overlegen seier nedover oppløpet. Da den sørlandske stortreneren ble utfordret på å fortelle om følelsen han hadde nedover oppløpet da seieren med Nordsjø Anna var sikret, slet 51-åringen med å finne sammenligningsgrunnlag.
– Det er som å kjøre en bil, det må bare oppleves, sa Tjomsland med et stort smil om munnen.

600.000 kroner i førstepremie

Førstepremien i hver av Derby-løpene var på 600.000 svenske kroner. Tjomsland sikret seg sølvet pluss fjerde- og femtepremien i den åpne klassen med sine hester, mens han tapetserte seierspallen i hoppeklassen og i tillegg sikret en femteplass. Totalt kjørte den gulkledde topptreneren inn 2 118 000 kroner i premiepenger i disse to Derby-løpene.

Løftet frem sine ansatte

Selv trakk Tjomsland frem sine ansatte som mye av nøkkelen til de enorme fremgangene.
– Vi har gjennom mange år satt puls- og laktatmåling i system, og mine assistenttrenere håndterer dette på en veldig god måte. I tillegg kvalitetssikret jeg treningsopplegget gjennom målinger og data. Mye av nøkkelen til min suksess er et lojalt personell, understreket Øystein Tjomsland.

Back To Top