fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra hele Kristiansand og omegn.

 

Fritidsprogrammet Flyt kommer til Kristiansand
Elever ved tre ungdomsskoler i Kristiansand får mulighet til å delta i programmet Flyt, et fritidsprogram utarbeidet av Kronprinsparets Fond i samarbeid med ungdom og fagfolk.
– Det er ungdomsskolene Karuss, Fiskå og Møvik som er valgt ut til å delta i år, sier rådgiver og prosjektleder i Flere i arbeid i Kristiansand kommune, Marianne Stray Aas. – Skolene representerer et tverrsnitt av befolkningen og ligger i nærheten av hverandre. Det er jo ekstra hyggelig at Kronprinsesse Mette Marit har vært elev ved den ene skolen (Fiskå).

Hensikten med Flyt er å forberede overgangen til videregående skole, og dermed styrke ungdommenes mulighet for å velge å ta utdannelse og gjennomføre videregående skole. Dette gjøres blant annet ved å gi ungdommene økt kunnskap om egne og andres styrker. Programmet fungere slik at den enkelte elev må søke om å delta, og så starter opplegget opp i høstferien. Alle som vil kan søke. Det legges opp til at 25-30 elever blir med i årets program.
– Vi vil hjelpe elevene som deltar i Flyt til å ta gode valg når det gjelder videregående og gjøre dem motivert for å fullføre skolen, sier Stray Aas. – En viktig del av fritidsprogrammet er å gjøre elevene mer robuste og å hjelpe dem til å bli bedre kjent med seg selv. Forskningsresultater har vist at fritidsprogrammet har god effekt.

Høring: Strategi for et bærekraftig lavutslippssamfunn
Forslag til ny klima- og miljøstrategi  for Kristiansand kommune  er nå lagt ut til offentlig høring. Fristen for innspill er utvidet til 1. september 2022.

Klima- og miljøstrategien er en plan som angår alle i Kristiansand, både innbyggere, næringsliv og kommunen som organisasjon. Strategien  skal være en tydelig, overordnet plan for omstillingen av Kristiansand til et bærekraftig lavutslippssamfunn.
–  Denne strategien gir en retning for hvordan Kristiansand skal omstilles til et sosialt rettferdig lavutslippssamfunn, som gjelder for både kommuneorganisasjonen, kommunale foretak og Kristiansands-samfunnet. En helt nødvendig del av omstillingen er å gå fra en lineær økonomi til en sirkulærøkonomi. Sirkulærøkonomi betyr at vi bruker ressurser og materialer flere ganger. Når noen er ferdig med et produkt går det ikke inn i avfallssystemet, det går tilbake i økonomien og kan brukes på nytt. På den måten slipper vi å stadig hente ut nye ressurser fra jorda, forteller miljøvernsjef, Stein Erik Watne.

Entreprenøren beklager rust på stupetårnene
Det er oppdaget påbegynnende rust ved foten av stupetårnene i Bertesbukta.
– Vi har bedt entreprenøren om å gi oss en tilbakemelding på dette, og har fått foreløpig informasjon fra dem om saken, sier prosjektleder, Helmer Espeland.

Entreprenøren opplyser at rusten skyldes produksjonsfeil, selv om kravspesifikasjonen er kommunisert tydelig og bekreftet av leverandør før utførelse.
– Entreprenøren beklager dette, og tar på seg å sørge for nødvendig rustbeskyttelse av stupetårnene. Dette vil bli gjort i løpet av høsten etter at badesesongen er avsluttet, da dette ikke har betydning for sikkerheten eller brukerne.

Det er også oppdaget et løst trinn til stupetårnet.

Inviterer til ishockeykamp
Fire store ishockeylag gjester Idda arena når Kristiansand ishockeyklubb inviterer til KIK Trophy – kamper mellom Gründer (solo), Frisk Asker, Ringerike Panthers og Aalborg Pirates 26. og 27. august kl. 16:20.

Back To Top