fbpx
skip to Main Content
Frank Larsen og Geir Smebøle fra Songvaar Fyrs Venner er alltid med som følgebåt når Søgne dykkerklubb er på tokt for å fjerne teiner og spøkelsesredskaper fra havbunnen.

En formidabel sommer for Songvaar Fyrs Venner

– Vi har aldri hatt så mange gjestesengedøgn som tilfellet har vært i år.

 

Frank Larsen og Geir Smebøle i Songvaar Fyrs Venner sier seg svært godt med årets sommer, som på alle måter har vært formidabel.

All time high

Sesongen startet nemlig tidlig, med den store oppstarten tidlig i april, og så tidlig har aldri sesongstarten vært, selv om de første overnattingene fant stede allerede i slutten av mars. Flere hadde utover i sesongen booket overnatting på det idylliske fyret langt der ute i havgapet i Søgne, og enda flere kom til etter hvert.
– Det gav oss all time high hva utleie angår. Samlet hadde vi frem til tidlig i august hatt 830 sengedøgn. Vi ser at mange av dem som har tilbrakt ferien sin på fyret, kommer tilbake igjen, opplyser Geir Smebøle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utsikten fra fyret er formidabel.

Årsakene er mange. Det er forholdsvis rimelig å booke en uke på fyret. Og med en stor øy for seg selv med de boltremuligheter det gir, er det en populær destinasjon å reise til for en småbarnsfamilie, da det alltid er noe spennende å finne på hva det har å si for og skape gode ferieminner og opplevelser sammen som familie.

Mange sengeplasser

Et annet forhold er at kapasiteten er svært god. Med 24 sengeplasser totalt til utleie, er det flere familier som går sammen om å tilbringe en helg eller en uke på fyret.
– Vi har også vært i den heldige situasjonen i år at vi har hatt vertskap på fyret gjennom hele sommeren. Siste helgen i august var den siste helgen vi hadde vertskap på fyret, sier Frank Larsen.

– Alt i alt har vi hatt 12 ulike vertskap i sommer, supplerer Smebøle.

Det er krevende å skulle supportere gjestene. En god gjeng frivillige fra venneforeningen sørger for at det alltid er nok propan til matlaging og annet. Vann skal fraktes ut. Det må være nok bark til utedoen. Når en familie booker ut, sjekkes samtlige bygg og alle uteområdene for å sikre at det er rent og ordentlig til neste innrykk, for å sikre at standarden forblir så høy som mulig.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Vi har aldri hatt så mange utleiedøgn som tilfellet har vært i sommer, sier Geir Smebøle.

Magiske opplevelser

Larsen og Smebøle forteller at ferieminnene er mange.
– Det er flere som er innom på dagsbesøk, fra 20 til godt over det dobbelte på gode dager. Det er alltid spennende å se hvem det er vi møter, sier Smebøle.

Som det belgiske ekteparet som tok kontakt og kunne fortelle at de var på padleferie og hadde padlet gjennom store deler av skjærgården i Sør Norge.
– Nå lurte de på om de kunne ta turen innom, og de var selvsagt hjertelig velkomne. Det å oppleve den blå timen sammen, vi åtte-ti som satt rundt bordet, med god mat, gav oss en magisk opplevelse av de helt store. Slike spesielle øyeblikk blir det mange av, sier Smebøle.

Gode inntekter

En god og travel sommer har mye å si for det økonomiske driftsgrunnlaget for Songvaar Fyrs Venner.

Walter Verbegokt og Hilde Cuppens, to padlere fra Belgia, storkoste seg da de la turen innom Songvår fyr. Foto: Songvaar Fyrs Venner.

– Vi er friskmeldte hva status på bygg og annet angår, og vi har ikke lenger noe vedlikeholdsetterslep, og det er gøy etter 18 års innsats fra fyrvennene og samarbeidspartnere, sier Geir Smebøle.

Frank Larsen og Geir Smebøle fra Songvaar Fyrs Venner er alltid med som følgebåt når Søgne dykkerklubb er på tokt for å fjerne teiner og spøkelsesredskaper fra havbunnen.
Back To Top