fbpx
skip to Main Content
Ingvild Koksvik. Foto: Simon Løvgren.

Musikknytt september

Vi holder deg oppdatert på den siste norske musikken, med et hovedblikk på artister og band med en tilknytning landsdelen.

 

Artist: Ingvild Koksvik
Tittel: Mer enn deg selv
Format: single
Utgiver: Fyrlyd Records
Utgitt: 9. september

Denne Farsund-artisten (bildet) har en stemme som passer veldig godt til folkemusikk og viser seg med denne singelen som en sterk låtskriver innenfor sjangeren.
Her er det kun gitarer og stemmen hennes. Nakent og lekkert. Dette er musikk som svever inn som stemningsmusikk i montasjer på NRK. Den lyse stemmen er varm nok til at den virker inviterende og Ingvild bruker dynamikken godt som virkemiddel.

Artist: Torine
Tittel: See You in Hell
Format: single
Utgiver: Universal Music
Utgitt: 2. September

Arendalitten Torine er ute med nok en freidig tyggispop-låt av det rocka slaget. Stilen har hun lånt av Avril Lavigne, Ashlee Simpson og Stacie Orrico – artister som hadde sin storhetstid for 20 år siden. Torine skal ha honnør for å holde subsjangeren ved like og evner å appellere til både tenåringer og 40-åringer. Dette er poppete nok for norsk radio og rocka nok for live-klubber. Torine befester sin posisjon som Norges ukronede rockedronning med denne låta.

Artist: Charlotte Qvale
Tittel: Play On
Format: single
Utgiver: Stella Music
Utgitt: 2. september

Mandalsjenta Charlotte Qvale har med seg Margaret Berger på denne nye singelen. Sjangeren er Drammens-pop. Ja, drammenspop fordi den høres ut som om den er skrevet og produsert av Donkeyboy. Dette er dansbart og drømmende men her er lite autotune å spore – effekten som får vokalen til å høres litt robotaktig ut.
Denne kan nok bli en moderat radio-hit, for dette låter passe glatt og friksjonsfritt, komplett med en søt saksofonsolo som gir låta bittelitt mer energi mot slutten.
Den vil nok også gjøre seg på hagefester i løpet av sensommeren og høsten.

Artist: Tristan
Tittel: Achtung
Format: single
Utgiver: Tristan
Utgitt: 30. september

Var det noen som ventet dette? Ikke vi. Tristan, som ga ut den spreke, britisk influerte indierock-singelen Slow i august, er nå ute med en noe smoothere og mer melankolsk Americana-låt som låter mer som det fatter´n har i platesamlinga enn studenten. Hvilket er kult nok, ettersom det også har litt soft surf-vibber.
Tristan byr på en melodi og gitarsolo som hadde vært The Eagles verdig, men lydbildet er likevel tidsriktig.
Denne sangen egner seg godt til lange bilturer sent om kvelden, eller en joggetur gjennom tussmørket, og vil nok havne på flere radiokanaler i løpet av høsten.

Back To Top