fbpx
skip to Main Content
Konserten med Øyvind «Elg» Elgenes går av stabelen torsdag 13. oktober.

Øyvind «Elg» Elgenes – høstens musikalske høydepunkt hos Blå Kors

Blå Kors Kristiansand har gjort et aldri så lite scoop og inviterer til konsert med Øyvind «Elg» Elgenes torsdag 13. oktober i Betania, til det som blir høstens musikalske høydepunkt hos Blå Kors, med fokus på håp og drømmer om en bedre fremtid for dem som trenger det mest.

Av Ivar Eidsaa

– Etter at nedstengingen under pandemien var over, har mange artister fått travle dager. Derfor er det gøy at en så anerkjent og kjær artist som Øyvind «Elg» Elgenes har tatt seg tid til å komme til oss og på denne måten ønsker å bidra inn til arbeidet vårt, sier Ronnie Jacobsen i Blå Kors Kristiansand.

Dermed kan organisasjonen invitere byens befolkning til en musikalsk festaften i Betania.

– Øyvind har gjennomført flere konserter i Blå Kors tidligere. Han vet hva livets skyggesider handler om, og han er en sann Blå Kors-venn som gjennom sin fantastiske sangstemme og sterke formidlingsevne har satt ord og tone til mange av de utfordringene vi kan oppleve, fremholder Jacobsen.

Mulighetene, håpet og kraften
Han streker under at overskuddet fra konserten i sin helhet går til tiltak og hjelpeaktiviteter for barn og unge i Kristiansand som lever i familier med vedvarende lavinntekt.

Øyvind Elgenes, bedre kjent som ELG i Dance With a Stranger, fikk et mektig oppsving etter deltakelse i TV2 suksessen «Hver Gang Vi Møtes».

– Vi lover flott musikk fra Øyvind Elg, der vi samtidig fokuserer på mulighetene, håpet og kraften som får mennesker med håpløse erfaringer til å endre kurs og en ny retning i livet. Visjonen «Med hjerte, kunnskap og kraft skaper Blå Kors mulighet for mestring og mening», vil være rammen for det som formidles denne kvelden, sier Jacobsen.

Fokus på varme, omsorg og trygghet
Dessverre viser statistikken at én av ti i regionen sliter med rus, noe som tilsvarer at to til tre barn i hver skoleklasse daglig går hjem til et hjem med rus.

– I tillegg vet vi at om lag halvparten av rusavhengige pasienter faller tilbake til et liv i aktiv rus etter endt behandling, så det å ha et vedvarende arbeid for å hjelpe den enkelte til et rusfritt liv med jobb og/eller skolegang, er viktigere enn noen gang, sier Jacobsen.

– Denne kvelden vil vi i Blå Kors fokusere på det positive – varmen, omsorgen og tryggheten – som skaper muligheter for mestring og mening for den enkelte. Mange trenger hjelp, og ved å kjøpe billett er den enkelte med på å støtte arbeidet, sier Ronnie Jacobsen.

Konserten med Øyvind «Elg» Elgenes går av stabelen torsdag 13. oktober.

 

Back To Top