fbpx
skip to Main Content
Travtrener Øystein Tjomsland er i ferd med å legge bak seg et rekordår uten sidestykke. Hans hester har nå passert 16,6 millioner kroner innkjørt i premiepenger, Tjomslands mest innbringende sesong noensinne. Her sammen med assistenttrener Celine Fåland Hansen etter Tangen Mintos seier i Norsk Travkriterium på Bjerke i september. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com.

Rekord-år for Øystein Tjomsland

10 måneder inn i 2022 har travtrener Øystein Tjomsland allerede passert rekordtallene for innkjørte premiepenger fra fjoråret. 51-åringens hester har sprunget inn over 16,6 millioner kroner.

 

2021 ble et suksessår uten sidestykke for den banebrytende travtreneren fra Søgne. Øystein Tjomslands hester sprang inn 16 332 650 kroner, med god margin 51-åringens mest innbringende sesong til da.

Stalltrippel sikret rekordtallene

Allerede ved utgangen av oktober 2022 var disse rekordtallene nær ved å bli til historie. Under V75-dagen på Sørlandets Travpark forrige helg tangerte Tjomsland fjorårstallene, og med en kruttsterk stalltrippel på Umåker Travbana i Sverige fredag kveld økte sørlandstreneren til 140 seire på og en seiersprosent på nærmere 30 denne sesongen. På rekke og rad kusket Tjomsland inn Bore Mikkel, Holter Odin og Grisle Odin G.L. til sterke triumfer.

Ville vært topp 7 i Sverige

Totalt har Øystein Tjomslands hester nå hentet hjem 16 699 033 kroner i premiepenger i 2022, ny rekord for sørlendingen. Tallene ville plassert 51-åringen på en 7.plass på trenerstatistikken i Sverige, en bragd i landet med verdens beste travtrenere.
– Jeg er virkelig stolt over hele teamet mitt som er med på å gjøre dette mulig. Vi har jobbet målrettet og gått vitenskapelig til verks med treningsmetodene våre gjennom en årrekke, og det er veldig tilfredsstillende å se at dette gir slike fantastiske resultater, sier hovedpersonen selv.

Et utvalg av årets største seire for Øystein Tjomslands hester i 2022

Tangen Minto – Norsk Travderby
Brenne Borken – Norsk Travkriterium
Grisle Odin G.L. – Jacob Meyers Pokalløp
Nordsjø Anna – Norsk Hoppederby
Tangen Minto – Svenskt Kallblodsderby
Nordsjø Anna – Derbystoet
Nordsjø Anna – Oaks Revansjen
Bore Mikkel – Biri Oppdretningsløp
Tangen Bork – DNTs 5-åringsløp
Føynland Anna – DNTs 5-åringsløp hoppeavdeling
Grisle Odin G.L. – Jäntungens lopp

Travtrener Øystein Tjomsland er i ferd med å legge bak seg et rekordår uten sidestykke. Hans hester har nå passert 16,6 millioner kroner innkjørt i premiepenger, Tjomslands mest innbringende sesong noensinne. Her sammen med assistenttrener Celine Fåland Hansen etter Tangen Mintos seier i Norsk Travkriterium på Bjerke i september. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Back To Top