fbpx
skip to Main Content
Julian Rachlin blir ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester. Foto: Lars Gunnar Liestøl.

Julian Rachlin ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester

Julian Rachlin blir ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester (KSO) fra høsten 2023. Rachlin tar over taktstokken fra Nathalie Stutzmann, som har ledet orkesteret siden 2018.

 – Jeg er både stolt og rørt over tilliten orkesteret har vist meg i løpet av mine fem år som første gjestedirigent. Å bli tilbudt jobben som sjefdirigent sier alt om vårt musikalske vennskap og vår dype kunstneriske forståelse, sier en entusiastisk kommende sjefdirigent Julian Rachlin.

Rachlin er altså ingen ukjent skikkelse for orkesteret. Han har siden 2018 hatt stillingen som første gjestedirigent. Samtidig har han bygd et rykte internasjonalt, som gjør ham ettertraktet i hele verden, både som dirigent og solist. Direktør i KSO, Pål Svendsberget har høye forhåpninger til samarbeidet.

 Stor dag
– Dette er en stor dag for Kristiansand Symfoniorkester og for Kilden. Det er en dag vi har sett frem til, og vi er veldig stolte over å ha fått Julian Rachlin på plass som sjefdirigent. Med sin varme og sin musikalske kraft er jeg sikker på at han vil bringe orkesteret videre. Julian er en dirigent som kjenner orkesteret godt, og som gjennom sin formidling appellerer både til musikerne og publikum på formidabelt vis, sier en Pål Svendsberget.

 Hele verden
I sin 30-år lange karrieren innen musikk, har Rachlin vært innom en rekke disipliner. Hans mangefasetterte musikalske kvaliteter har tatt ham over hele verden, som dirigent, solist, studiomusiker, kammermusiker, lærer og kunstnerisk leder. De senere årene har han stadig blitt mer aktiv som dirigent, og han har dirigert en rekke av verdens ledende orkestre, som Chicago Symphony Orchestra, Israel Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Vienna Symphony Orchestra, Konzerthausorchester Berlin og mange flere. Han har også vært første gjestedirigent i Turku Philharmonic Orchestra og Royal Northern Sinfonia, og er kunstnerisk leder for Herbstgold-Festival i Eisenstadt.

Fakta KSO:
Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner. Sjefdirigent er Nathalie Stutzmann. Hun overtok taktstokk og podium i 2018 etter Giordano Bellincampi som var sjefdirigent fra 2013.

 Fakta Julian Rachlin:
Født: 8. desember 1974 i Vilnius, Litauen

Yrke: Dirigent, fiolinist, plateartist, kammermusiker, musikklærer, kunstnerisk leder, Sjefdirigent i Kristiansand fra august 2023

Gift med: Fiolinist Sarah McElravy

Webside: https://www.julianrachlin.com

Neste konsert med KSO: Torsdag 16. februar 2023

Julian Rachlin blir ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester. Foto: Lars Gunnar Liestøl.
Back To Top