fbpx
skip to Main Content
Sophus Jensen kommer til Søgne lørdag 3. desember for å presentere sin nye barnebok.

Sophus Jensen med ny barnebok: Gutten med den store drømmen

Sophus Jensen har skrevet en barnebok om den lille gutten med den store drømmen. Lørdag 3. desember blir det møte med forfatteren i butikken til Denime Second Heaven på Tangvall.

Av Ivar Eidsaa

Kieràn og drømmen om Conmacnoise er fortellingen om den lille gutten med den store drømmen, og ikke minst om drømmen hans går i oppfyllelse. Handlingen er lagt til «den grønne øya» Irland i den tidlige middelalder. Boken tar oss med på en reise langt tilbake i tid. I tillegg til hovedpersonen selv, Kieràn mac int Shair, hans brødre og hans foreldre, fortelles det om lærde munker, om krigerske klanshøvdinger og mektige konger, og om mytiske vesener.

– Jeg har alltid vært fascinert av historien om helgenlegendene, forteller Sophus Jensen om årsaken til at han valgte å skrive fortellingen om Kieràn.

Kieràn er en virkelig historisk skikkelse, ble født i 515 i Fuerty, vest i Irland. Han reiste tidlig hjemmefra, for å få opplæring i klosteret til den hellige Finnian av Clonard, og senere til Inishmore, hvor han fikk en visjon om et stort tre fullt av frykter, ved siden av en bekk midt i Irland, og det beskyttet øya Irland, og dets frukter strakte seg over sjøen som omga øya, og fuglene fra hele verden kom for å ta med seg noe av dets frukter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Boken handler om den lille gutten med den store drømmen.

– At drømmen om treet ved elven og treets frukter som ble båret i de fargerike fuglenes nebb og fløyet av sted i alle himmelretninger, til fremmede land og riker rundt om i hele verden, ble til virkelighet, skyldes ikke bar eden vesle guttens pågangsmot og ukuelige vilje til å følge drømmen sin. Foreldrenes, besteforeldrenes og de andre voksnes oppmuntrende ord om å ha tro på seg selv og mot til å forsøke å virkeliggjøre drømmen, var selvsagt av den aller største betydning også for Kieràn, slik det også vil være for ethvert barn som bærer på en drøm, sier Sophus Jensen.

Boken er godt skrevet. Jensen evner å tegne et levende og ekte bilde av Kieràn. Boken er også fint illustrert. Miriam Puukko Jensen som har studert illustrasjon ved Høyskolen i Kristiania, er hennes første bokprosjekt.

Sophus Jensen kommer til Søgne lørdag 3. desember for å presentere sin nye barnebok.
Back To Top