fbpx
skip to Main Content
Vega (nr. 1) spurter fortest av samtlige sammen med gulkledde Øystein Tjomsland og sikrer seg seieren i gjeve Vinvaras æresløp foran stallvenninnen Nelson Helen (nr. 8). Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Grand Prix-helgen startet med Tjomsland-gull

Øystein Tjomsland fikk en pangstart på Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke Travbane. Fire år gamle Vega leverte en svett avslutning til seier i gjeve Vinvaras æresløp lørdag.

 

Over to dager samler Bjerke Travbane noen av Europas beste hester til storhelgen Oslo Grand Prix. Søndag kjøres de aller største løpene, og i sentrum for ett av de gjeveste står Søgne-trener Øystein Tjomsland. 52-åringen har nemlig Tangen Bork til start i Alm Svartens æresløp med 250 000 kroner til vinneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Vega ble hyllet på seremoniplass etter løpet. F.v. eier Hans Farsjø, assistenttrener Guro Lauvdal Mangseth og Øystein Tjomsland. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Sikter mot Derby

Lørdag viste suksesstreneren fra Sørlandet at han har hestene i formen som kreves for å hevde seg i disse storløpene. Fire år gamle Vega leverte en mektig avslutning i gjeve Vinvaras æresløp og nedkjempet stallvenninnen Nelson Helen på de siste meterne.
– Det var krefter spart ved målgang og dette ble en veldig fin opplevelse for hesten. Nå er det Derby-løpene for hopper i Norge og Sverige som er de store målene fremover, fortalte Tjomsland etter løpet.

Ny personlig rekord

Startmomentet har i innledningen av karrieren vært en liten utfordring for Vega, men i lørdagens løp, det syvende i karrieren, løste hun det på ypperlig vis. Etter en runde, fant Tjomsland en åpning og smatt ut i andrespor, og gjennom den siste svingen fulgte Vega med i ryggen på stallvenninnen Nelson Helen. På få meter avgjorde Vega oppløpsstriden til sin fordel og kom i mål på ny personlig rekord, 1.27,9a/2140 meter.

Klokken 15:50 søndag ettermiddag kan Tjomsland altså toppe en allerede strålende helg med seier i Alm Svartens æresløp. Tangen Bork er den klare forhåndsfavoritten i storløpet.

Vega (nr. 1) spurter fortest av samtlige sammen med gulkledde Øystein Tjomsland og sikrer seg seieren i gjeve Vinvaras æresløp foran stallvenninnen Nelson Helen (nr. 8). Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Back To Top