fbpx
skip to Main Content

I dag, søndag: Ekte førjulsstemning på Søgne gamle prestegård

Det blir førjulsstemning for alle pengene på Søgne gamle prestegård søndag 4. desember, med bydelselever fra Søgne som går på Knuden – Kristiansand kulturskole som viktige bidragsytere.

Av Ivar Eidsaa

– Det blir en god gjeng. Det er i dag cirka 200 barn og unge fra Søgne som er elever ved Knuden – Kristiansand kulturskole, og de aller, aller fleste deltar på en eller annen måte under arrangementet søndag, sier avdelingsleder Diana Spehar Borøy ved Knuden – Kristiansand kulturskole

– Vi pleier hvert år å ha en stor juleforestilling. Selv om vi er midt i en stor flytteprosess hvor vi skal flytte inn i nye lokaler på det nye skole- og idrettssenteret på Tangvall og mye er blitt pakket ned, vil det likevel bli en innholdsrik juleforestilling med elevene, sier Borøy.

Konserter
– Elevene skal gjennomføre en kafekonsert på Galleriet hvor alt ligger til rette for at den gode julestemningen kan skapes, og en litt større konsert i Kultursalen hvor kulturskoleelever som har gått på kulturskolen en stund skal vise noe av det de har lært, med en mye piano, bass og sang. Det blir også egen strykekonsert, hvor alle de 40-50 elevene som får undervisning i dette skal ha en fremføring, sier Spehar Borøy.

– Teaterelevene er smånisser og skal ha en egen nisseløype for familier og barn. De skal også ha en juletregang i Museumssalen, så det tror jeg blir stas! Det blir juleverksted hvor kunstelever er med og hjelper.

Som nevnt går rundt 200 barn og unge på kulturskolen i Søgne, og tallet er økende.

Knuden – Kristiansand kulturskole har fått Sesam som er rundt på skolene med et tilbud til 2. klassingene, og det er en god gjeng som også er med på dette. Gjennom Sesam får elevene prøve dans, musikk, teater og kunst slik at de blir godt kjent med hva kulturskolen kan tilby. Håpet er at så mange som mulig av disse søker seg inn på kulturskolen fra og med 3. klasse.

Gratis og åpent for alle
– Velkommen til Jul på prestegården søndag 4. desember kl. 12-16, sier avdelingsleder Marit Gjertsen.

– Vi kan love julestemning, konserter med elever fra Knuden, juleverksted, nisserebus, eventyrstund i siloen, utstillingsåpning i Galleri Fjøset med elever fra Tangvall og Tintjønn skole og mye mer. I foajeen kan man kjøpe julekranser av elevbedriften «Økologiske gleder» fra Søgne VGS. Kaféen selger julegrøt, saft og kaker. Arrangementet er gratis og åpent for alle, og er et samarbeid mellom: Knuden – Kristiansand kulturskole, Søgne videregående skole, Søgne Kunstlag og Søgne gamle prestegård, sier Gjertsen.

 

PROGRAM 

Kl. 12-13 KNUDENS TEATER-NISSER ønsker velkommen
Kl. 12-16 PRESTEGÅRDSKAFEEN selger julegrøt og kaker.
Kl. 12-15.30 ELEVEVBEDRIFTEN «Økologiske gleder» fra Søgne VGS selger julekranser, grønnsaker m.m. i resepsjonsområdet.
Kl. 12 Åpning av utstillingen FRIHET med 8.trinn i Søgneskolen og fotograf Lisbeth Finsådal i Galleri Fjøset. Kl. 12.15 KONSERT med KNUDEN ELEVER i Galleri Fjøset
Kl. 12-15.30 PEPPERKAKE. OG JULEVERKSTED med Knudens kunstelever og Prestegården i museumssalen.

Kl. 12-16 KNUDENS KUNST ELEVER viser skulpturer i museumssalen.

Kl. 12.30 HISTORISK OMVISNING for familier. Oppmøte i vestibylen
Kl. 13 KONSERT MED KNUDEN ELEVER elever i kultursalen.
Kl. 13-15 «Teater-nissene på låven» inviterer til AKTIVITESLØYPE i tredje etasje. Alle som deltar, får premie.
Kl. 14 og 15 JULEFORTELLINGER AV ALF PRØYSEN i Siloen (steinalderutstillingen).
Kl. 14.30-15.15 STRYKEKONSERT med elever fra Knuden.
Kl. 15.30 VI GÅR RUNDT JULETREET i museumssalen.

Kl. 16.00 TAKK FOR I DAG!

 

Back To Top