fbpx
skip to Main Content
Den svenske langrenndronningen Frida Karlsson er medeier i Øystein Tjomslands elitetraver, Grisle Odin G.L. Onsdag ettermiddag gjestet skiyndlingen Tjomslands stall utenfor Sundsvall, og seansen ble et interessant møte to treningsentusiaster imellom. Foto: Team Tjomsland.

Langrenndronningen byttet ut ski med hest

Svenske Frida Karlsson er verdensmester i langrenn. Onsdag byttet hun ut ski med hest og tok plass på ryggen til Søgne-trener og kusk Øystein Tjomslands elitetraver Grisle Odin G.L.

Av Richard Ekhaugen

– Nå er jeg redd for å skade deg, jeg vil jo ikke ha hele Sverige på ryggen heller, sa Øystein Tjomsland med glimtet i øyet da den svenske langrenndronningen Frida Karlsson sporty tok utfordringen og kastet seg opp på ryggen av topphesten Grisle Odin G.L.

Karlsson besøkte sin egen hest
Bakgrunnen for seansen var at 23-åringen onsdag ettermiddag gjestet Tjomslands treningsanlegg på Wolmsta Gård utenfor Sundsvall for å hilse på hesten hun er medeier i. Karlsson har selv bakgrunn fra både friidrett og terrengløp før hun ga seg langrennssporten i vold, og møtet med den norske stortreneren munnet ut i en interessant samtale rundt treningslære. Tjomsland har selv samarbeidet med noen av de største trenerne innen humanidretten i Norge, deriblant skiskyttertrener Roger Grubben og Olympiatoppens Arild Jørgensen, og skiesset og traveneren fant fort tonen.

Mener Karlsson har mer å gå på
Tjomsland fortalte om Grisle Odins siste treningsjobb før lørdagens start i svensk V75, og kunne berette at topphesten hadde 5-6 i laktat, et mål på melkesyredannelse i muskulaturen, etter intervallene.
– Jeg tipper du har en del mer når du stuper i mål i et verdenscuprenn, sa Tjomsland.
– Ja, jeg har nok 11-12 når jeg er skikkelig, skikkelig sliten, repliserte Karlsson.
Med den informasjonen kunne 51-åringen fra Søgne fastslå at det svenske skiesset har mer å gå på.
– Det var interessant å høre, fastslo Tjomsland.

Detaljfokuset like stort i travet
Fokuset på detaljer er elementer som langrennssporten deler med travsporten. Tjomsland løftet Grisle Odin G.L.’s bein og viste frem broddene som vinterstid sikrer godt feste for hestene når de springer rundt travbanen.
– Det er viktig med bra grep. Hestene må ikke ha glipptak, da kommer melkesyra. Det skal ikke mye til før de da blir 100 meter dårligere, fortalte den norske suksesstreneren.
– Dette fokuset på detaljer er veldig likt hva vi har i min idrett, understreket Karlsson.
– Men vi har ikke med 10 par med hestesko som vi kan bytte på med etter varming, slik som dere kan, kontret Tjomsland med et smil.

Tjomsland-trippel samme kveld
Om det var langrenndronningens besøk som smittet over på Tjomslands hester skal være usagt, men samme kveld vant tre av hans hester løp under løpsdagen på Sørlandets Travpark. Både Grude Trygve, Troll Sterk Odin og Helmin Scott steg til topps på seierspallen, alle med godt grep i skoene.

Den svenske langrenndronningen Frida Karlsson er medeier i Øystein Tjomslands elitetraver, Grisle Odin G.L. Onsdag ettermiddag gjestet skiyndlingen Tjomslands stall utenfor Sundsvall, og seansen ble et interessant møte to treningsentusiaster imellom. Foto: Team Tjomsland.
Back To Top