fbpx
skip to Main Content

Tilbyr effektiv behandling og kort ventetid

For mange kan utfordringer med åreknuter være både ubehagelig og skjemmende. Hos Saits Medisinske kan pasienter få både hjelp og behandling.

 

 

SAITS: Hos Saits Medisinske er det kort ventetid på behandling. Foto: Privat

Saits Medisinske holder til i lyse og trivelige lokaler på Vestre Torv i Vestre Strandgate i Kristiansand. Med en rekke kosmetiske og allmenpraktiske tjenester på menyen, tilbyr privatklinikken behandling av åreknuter, både medisinske og kosmetiske.
– Åreknuter er et problem mange voksne treffer på. Sykehuskøene kan ofte være lange, og da kan det være greit å vite at hjelpen finnes der ute, forteller daglig leder og sykepleier på Saits Medisinske Berit Eppeland.

Forsikring

Behandlingen utføres av overlege ved kirurgisk avdeling på Louisenberg Sykehus i Oslo, Eirik Øvensen. De siste 12 årene har overlegen hver 14. dag tatt turen til Kristiansand for å tilby sørlendinger det ypperste innenfor åreknutebehandling og Eppeland forteller at at kirurgen har spisskompetanse innenfor moderne åreknutekirurgi og tilbyr den nyeste på markedet.

– Åreknuter er som regel ikke farlig, men for mange kan det være både plagsomt og ubehagelig. Knutene øker presset på venene i beina og gjør at beina både verker og hovner opp. De som er skikkelig plaget, kan nesten ikke stå stille på grunn av smerter. Mange syntes også det er flaut og vise frem beina siden åreknutene ofte er store og veldig synlige, forteller hun videre.

Det er derimot ikke alle åreknuter som gir plager og på Saits Medisinske kan man også få fikset åreknuter som bare er kosmetisk skjemmende.
– Dersom problemet er medisinsk, har man mulighet til å få dekket dette gjennom en privat helseforsikring. Behandling for kosmetiske åreknuter må man dekke selv, forteller den daglige lederen.

OSLO: Overlege ved kirurgisk avdeling på Louisenberg Sykehus i Oslo Eirik Øvensen (i midten) kommer til Kristiansand hver 14. dag. Foto: Privat

Lasernehandling

For å bli vurdert som en aktuell kandidat til behandling hos Saits Medisinske trenger man ikke henvisning fra hverken lege eller spesialhelsetjenesten. Eppeland forteller at det står et team klart til å ta imot både gamle og nye pasienter og at alt av forundersøkelser og etterbehandling blir utført i Vestre Strandgate.

– Alle pasienter undersøkes nøye med ultralyd for å sørge for at vi vet nøyaktig hvilke årer som er defekte og på denne måten kan behandle problemet mest mulig effektivt. Selve operasjonen gjennomføres ved lokalbedøvelse og vi bruker enten laser eller en spesiell type medisinsk lim som sørger for både et godt, varig resultat og kort rekonvalesenstid, forklarer den daglige lederen.

– Vi er også nøye på at det skal bli et pent kosmetisk resultat, legger hun til.

Det er derimot ikke bare åreknutebehandling Øvensen tilbyr i Kristiansand. Overlegen tilbyr også fettfjerning med SmartSculp® lasersystem som blir forklart med at gir mange fordeler sammenlignet med tradisjonelle fettsugingsteknikker.

– Vi kan tilby fettfjerning på områder som hake, mage, grevinneheng og lår. Laseren går inn og smelter fettcellene før disse blir sugd ut med vakuum. Etterpå blir laseren brukt på nytt for å stramme opp huden. Resultatet blir både varig og pent, forklarer Eppeland.

Hun legger til at fettfjerningsteknikken ikke kan hjelpe alle, og at dersom det er store mengder fett eller overflødig hud, kan ikke behandlingsformen benyttes.
– For en del pasienter kan dette derimot være perfekt for å oppnå ønsket resultat, avslutter hun.

Back To Top