fbpx
skip to Main Content

Utvider butikken, med Petter Stordalen som medeier

Renate Hartvigsen startet på Kongsgård i 1988. Hudpleiesalongen hennes ble raskt spydspissen i kjedekonseptet, Scandinavian Beauty. Nå har Petter Stordalen kommet inn på eiersiden og salongen i Markens har fått seg et ansiktsløft.

 

Klinikken hennes startet på Kongsgård 2, i 1988 på 28kvadratmeter.
– Etter 11 år der hadde jeg utvidet 2-3 ganger og hadde 58 kvadrat. I 1999 åpnet jeg her i Markens. Her har jeg også utvidet to ganger, sier Renate Hartvigsen.

Størst og raskest voksende

For to år siden solgte hun til hudpleiekjeden, Scandinavian Beauty.
– Det var viktig for dem å ha med mine salonger, hvilket er kult. Scandinavian Beauty er den største og raskest voksende hudpleiekjeden i Norge

Celeber medeier

Nå har også hotellmagnaten Petter Stordalen kjøpt seg inn som medeier i Scandinavian Beauty, som nå består av 10 klinikker i Norge. Selskapet startet i 2020 med å kjøpe opp Renates klinikker, og har siden vokst raskt. De satser for fullt videre både i Norge og Skandinavia.
– For det første blir alt satt i et bedre system og vi får jobbet mer med kompetanseheving. Samarbeid med de andre klinikkene gjør at vi får det beste ut av hverandre og kan bli bedre sammen etter «best practice»-prinsippet.

PRODUKTAVDELING: Nå er gave- og produktavdelingen større og mer synlig. Her pakkes julegaver.

Flere menn

Renates Dagspa består blant annet av hudpleiespesialister, massører, make-up-artister, Autoriserte fotterapeuter, kosmetisk sykepleier, negledesignere og med fremleie til den fantastisk flotte barbershop´en The Man Cave Barberlounge, som gjør det stort på sosiale medier.
– Vi har dradd guttene inn i bygget. Jeg har egentlig hele tiden jobbet for at både kvinner og menn skal føle seg velkommen hos oss. Det er også godt for menn å få hudpleie en gang iblant. Vi blir alle utsatt for de samme elementene.

Menn kommer hovedsakelig til stell av føtter, massasje og hårfjerning men hun sier at hudpleie og neglefiksing er økende blant menn.
– Enkelte ønsker bare gitarnegler, noen er neglebiter og ønsker å få stelt dem. Nå går jo enkelte menn også med lakk, men da med en maskulin stil. Er neglene tørre, blir det verre om vinteren. Da sprekker de lettere og må stelles.

Sammen med Renates Hud & make-up på Sandens, har hun 27 ansatte og selvstendige kolleger, røper den driftige linergisten/hudterapeuten som må planlegge feriene sine opptil to år frem i tid grunnet fulle lister.
– De fleste ansatte har kommet til oss, røper den suksessrike kvinnen.

To etasjer

De har 20 behandlingsrom fordelt på 500 kvadratmeter her i andre etasje. Nå har salongen i Markens blitt enda mere synlig ettersom de har fått flytta resepsjonen ned på gateplan, sammen med en mer synlig gave- og produktavdeling i 1. etasje.
Hun lånte 200 000 til oppstarten i 1988, og har bygget alt videre på det. Reisen har ikke vært uten skjær i sjøen.
– Jeg har aldri hatt røde tall siden oppstarten, men som mange andre merker vi jo nå økte utgifter, ikke minst på strømmen. Strømregningene våre er jo blitt firedoblet. Ettersom Petter Stordalen kom inn i bildet, gir jo det et større pusterom.

Renate snakker fort og kaster ikke bort tid. Hun mener det er stå-på-viljen som har gjort at hun har kommet dit hun er i dag.
– Du må mene det, og være ærlig, og villig til å droppe noen ferier. Man kan ikke bygge et slott uten å jobbe hardt.

Kundenes tilbakemeldinger motiverer

De siste 15 årene har hun kun drevet med makeup tatovering samt administrasjon, og ser mere på seg selv som en kunstner enn hudpleier, selv om de smelter sammen.
– Det er kontakten med kundene som er motivasjonen, men det går jo også andre veien. Jeg håper at jeg gjør dagen god for kundene mine også.

Utfordringen hennes har alltid vært å begrense seg.
– Man kan ikke gjøre alt. Det gjelder også å få frem hva man tilbyr slik at kundene vet hva de får. Det vi jobber mest med er å holde mine kolleger gode. Vi utgjør alle Renates.

NY RESEPSJON: Resepsjonen er flyttet ned i første etasje.
Back To Top