fbpx
skip to Main Content
Sofie Fjellvang.

Drømmestipende

Drømmer om å leve av musikken

Sofie Fjellvang som er bosatt i Søgne, er en av tre artister som av Knuden – Kristiansand kulturskole, er blitt nominert til Drømmestipendet, som er en stipendordning i samarbeid med Norsk Kulturråd og Norsk Tipping. Det deles ut 100 stipend á 15 000 kroner hvert år. De to andre er Charlotte Nilssen og Vilde Fredvik.

 

I alt er det 470 unge kunst- og kulturutøvere som er blitt nominert til Drømmestipendet 2023. Intensjonen med stipendet er at Drømmestipendet skal være et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømmer.

De nominerte ungdommens søknader, med vedlagte arbeidsprøver og drøm-beskrivelser, vurderes både av fagjuryer innen hver kategori, samt av en egen drøm-jury, og til slutt blir resultatet som følger:
50 nominerte får tildelt hvert sitt drømmestipend, inklusive 30 000 kroner fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Til sammen utdeles 1,5 millioner kroner gjennom Drømmestipendet 2023.

Onsdag 1. februar offentliggjøres det på Drommestipendet.no hvilke unge kunst og kulturutøvere som tildeles stipend. Utdelingene finner normalt sted i løpet av perioden mars-juni. De 50 utdelingene skal også helst innebære at stipendmottakerne gir noe tilbake til andre kunst- og kulturutøvende ungdommer i kommunen som har nominert dem. Det kan være kurs, mesterklasser, opptredener o.l.

I kategorien musikk er det som nevnt tre unge damer som er nominert.

Drømmer om å leve av musikken

Sofie Fjellvang.

𝗦𝗼𝗳𝗶𝗲 𝗙𝗷𝗲𝗹𝗹𝘃𝗮𝗻𝗴 kom helt til finalen i “The Voice” 2021, og senest i 2022 ble hun topp 4 i MGP med låta “Made of Glass”, skrevet sammen med tidligere Eurovision-deltaker og produsent Kjetil Mørland. Hun var “Suzuki”-elev hos Gjermund Holter i ung alder og senere gikk hun mange år hos Matti Suni på piano, foruten å være innom tilbud i sangundervisning og band.
– Mitt overordnede mål og drøm er å kunne leve av musikken som jeg selv skriver og skaper. Jeg ønsker å bli anerkjent for mitt arbeid og kunne opptre på den nasjonale og internasjonale musikkscenen, sier Sofie Fjellvang.

Les mer om drømmen til Sofie her: https://drommestipendet.no/profil/?id=27538

Vilde Fredvik.

𝗩𝗶𝗹𝗱𝗲 𝗙𝗿𝗲𝗱𝘃𝗶𝗸 går andre året på Bårdar-akademiet.
– Mange sier at de ser på meg som den blonde, glade sørlandsjenta, som kan være så positiv at det nesten er irriterende. Jeg kan for så vidt si meg enig i at det er noe med den dialekta som har en irriterende positiv undertone, i alle fall hos sørlendingene som skal prøve seg på TV, sier hun.

– Jeg ønsker å søke på «Artisten» i Göteborg, KS (Kommersielle Scenekunst, journ. anm.). på Bårdar-akademiet eller siste året på Musikkteaterhøyskolen. Jeg håper dette vil gi meg mulighet til å jobbe med mennesker fra bransjen. Kulturbransjen er fantastisk, men det er også et sted med mennesker som er strenge med seg selv. Jeg ønsker å vise at musikal er det viktigste i livet, men også at det er «bare» musikal», sier hun videre.

Les mer om drømmen til Vilde her: https://drommestipendet.no/profil/?id=22502

Charlotte Nilssen.

𝗖𝗵𝗮𝗿𝗹𝗼𝘁𝘁𝗲 𝗡𝗶𝗹𝘀𝘀𝗲𝗻 beskriver seg selv slik:
– Jeg har store drømmer, høye ambisjoner og stor stå-på-vilje.

Du kjenner henne kanskje fra The Voice 2022, Dyreparken 2019, sanger i bandet «Soul City», Kilden Teater- og Konserthus sitt faste barneensemble, Ungdomskilden, «Snødronningen» (2016) eller som første kvinnelige Nina Rosario (hovedrolle) i Norgespremieren på musikalen «In the Heights!» Hun var mangeårig sang-elev hos Elin og i teater-/musikalgjengen på Knuden. Hun sier selv at Drømmerollen er Tracy Turnblad i musikalen «Hairspray».

Les mer om drømmen til Charlotte her: https://drommestipendet.no/profil/?id=22878

Back To Top