fbpx
skip to Main Content
Sofie Fjellvang. Foto: Privat.

Sofie Fjellvang nominert til Drømmestipendet

Sofie Fjellvang som er bosatt i Søgne er blitt nominert til Drømmestipendet. Går hun til topps, vil hun motta et stipend på 15.000 kroner.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping, og nå er Sofie Fjellvang blitt nominert av Knuden – Kristiansand kulturskole, om å få et av i alt 100 stipend på 15.000 kroner som snart skal deles ut.

– Jeg er opptatt av å skrive og lage musikk som forteller en historie. En ektefølt historie med mening. Både min debut-EP, nylig utgitte singler og kommende låter er hentet ut fra mine egne opplevelser og relasjoner, og de ligger derfor mitt hjerte nært, sier Sofie Fjellvang i et innlegg på nettsiden til Knuden – Kristiansand kulturskole.

Sofie Fjellvang slo gjennom med The Voice i 2021 og MGP 2022, og er i dag en aktiv låtskriver og artist. Hun var i mange år elev på Knuden, først på fiolin, så piano og sang, som er hennes hovedinstrument i dag.

– Planen videre for meg som artist og låtskriver, er å skrive og spille inn mer musikk. Jeg ønsker å knytte nye relasjoner og samarbeid og jeg er spent på hva fremtiden bringer meg. Etter en reise til USA for å knytte relasjoner med nye mennesker i bransjen kom jeg i kontakt med en produsent som jeg nå har ferdigstilt en låt med og ønsker å fortsette samarbeidet med. Jeg har et stort ønske om å fortsette min reise som artist og låtskriver og da er økonomien en vital del for å kunne få finansiert utgivelsene de kommende årene, sier Sofie Fjellvang.

 

Fakta – Drømmestipendet

  • Stipendordning etablert i 2004
  • Samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping
  • 100 stipend à 15.00 kroner utdeles – til sammen utdeles 1,5 millioner kroner
  • Skal gi verdifull inspirasjon og anerkjennelse til unge kunst- og kulturutøvere, samt bidra til at de får oppfylt drømmer
  • Skal også bidra til å synliggjøre kommunenes arbeid for unge kunst- og kulturutøvere
  • Kan søkes av kunst- og kulturutøvere mellom 18 og 25 år
  • Utdeles i kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og åpen klasse
  • Dokumenterte ferdigheter og drømbeskrivelse teller likt når drømmestipendjuryen vurderer søknadene
  • En bredt sammensatt jury med mye fagkompetanse velger ut nominerte som får stipend
  • I løpet av våren 2024 utdeles nye stipend, på lokale arrangement i de kommunene stipendvinnerne er nominert fra.

 

 

Back To Top