fbpx
skip to Main Content

Servitører fra Sørlandet vant bronse i NM

Det var representanter ved blant annet Boen Gård og Smag & Behag, som vant tredjeplass i Norgescup for kokk- og servitørlærlinger denne helga.

 

Norgescup, nå ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger, er en årlig konkurranse hvor også resepsjonistfaget er med. Hver høst et gjennomføres det kvalifiseringskonkurranser i NKLs foreninger, der vinnerlagene er kvalifisert til å delta i finalehelgen i Stavanger.

– Vi er både glade, stolte, kry, og ikke minst utrolig rørt. Vi har et fantastisk team, skriver Opplæringskontoret for Resepsjon-, Restaurant- og Matfag i Agder på sin facebookside, om lærlingene.

Foto: Opplæringskontoret for Resepsjon-, Restaurant- og Matfag i Agder.

Det var servitørlærlingene Helene Marie Sande Torp (Smag og Behag), Noor Naserian Jocelyn Lesamana (Boen Gård/ Måltid i Agder), Ole Mathias Børtinghus (Strand Hotel Fevik) og Lars Magne Koh (Thon Hotel Norge) som tok med seg hjem en NM-bronse i NM for servitørlærlinger.

Norgescup´en ble avholdt på Strand Hotel Forus nå i helga. Vinnerne av Norgescup kvalifiseres seg til Nordisk konkurranse for lærlinger.

Hver høst et gjennomføres det kvalifiseringskonkurranser i NKLs foreninger, der vinnerlagene er kvalifisert til å delta i finalehelgen i Stavanger.
Alle NKLs 23 foreninger oppfordres til stille med lag til ASKO Servering Norgescup for kokk-og servitørlærlinger, NKL foreninger som har mer enn 12 lag eller flere påmeldt til lokal konkurranse – kan stille med to/2 lag i semifinalene. Hvert lag består av 2 lærlinger og en lagleder. konkurransen ble første gang arrangert på slutten av 1980-tallet. Oppgavene skal på alle nivåer i konkurransen være utfordrende for lærlingene, i orhold til lærlingens kompetansenivå., samt tilfredstille krav i læreplan og kompetanseplan for VG3.

 

Kåringen kan du se i videoen under, laget av Fabel Media:

Back To Top