fbpx
skip to Main Content
- Svømmehallen står nå klar, sier Fisnik Tahiraj.

Søgnes første innendørs svømmebasseng står ferdig

– Nå står spa-anlegget med svømmebasseng, boblebad og badstue ferdig, smiler Fisnik Tahiraj i FT-Bygg som stolt kan vise fram Søgnes første innendørs svømmebasseng.

 

Spa-anlegget er en sentral del i prosjektet som nå reiser seg på Årosstranda, hvor FT-Bygg skal bygge en rekke sjønære hytter og leiligheter.

– Vi har bygd 12 hytter og fire på Årosstranda. Disse er nå overlevert til nye eiere. De 12 neste er klare for overlevering til eierne før sommeren. De resterende 18 leilighetene vil påbegynnes etter sommerferien. Prosjektet omfatter totalt 46 nye enheter fordelt på 12 hytter og 34 leiligheter, forteller Fisnik Tahiraj, Greipstad-mannen som eier og driver FT-Bygg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bassenget er på 100 kvadratmeter.

Velvære

Sentralt i prosjektet er spa-avdelingen, alt for å sikre gode opplevelser for eiere og leietakere. Her kan man ta seg en god dusj, slappe av i badstuen, og kjenne på velværet i boblebadet og ikke minst i bassenget som er over hundre kvadratmeter stort.

­– Anlegget er forbeholdt eierne av leilighetene og hyttene og til dem som eierne. Hyttene og leilighetene leies ut og leietakerne kan selvfølgelig benytte anlegget. Anlegget er åpent og tilgjengelig døgnet rundt for eiere og leietakere, fremholder Tahiraj.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Spaanlegget omfatter svømmehall, boblebad og badstu, og er åpent hele døgnet, sier Fisnik Tahiraj.

De 12 første hyttene stod ferdig i 2020. De neste 12 nærmer seg ferdigstillelse. I tillegg reises det nå et leilighetsbygg med flere leiligheter bak hyttene som ligger i forkant. Adressen er Årosstanda 5, og ligger fra hovedveien og inn mot Åros Camping.

Selger for 160 millioner kroner

FT-eiendom kjøpte området i 2020. Da FT-Bygg la ut de 12 første hyttene for salg, var interessen stor, og fem av hyttene ble solgt rimelig raskt. Når alle enhetene er solgt, vil FT-Bygg ha solgt hytter og leiligheter for 160 millioner kroner.
Kjøperne kommer fra et stort geografisk område, hvor cirka halvparten av kjøperne er lokale eller nasjonale, og den resterende nasjonale. Hovedtyngden av nasjonale kjøpere kommer fra Rogaland eller Østlandet.
– Det er stor interesse fra disse regionene når det gjelder fritidseiendom på Sørlandet, forklarer Tahiraj.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Stor badstue.

Leilighetene er i størrelse orden 70-120 kvadratmeter, disse leveres med to-fire soverom. Hver leilighet får uteplasser i form av terrasse og hage, og leilighetene bygges nøkkelferdige. Flere lekeplasser i et større tun mellom leilighetene og hyttene står også klare.

Selges med utleieklausul

Leilighetene er i størrelse orden 70-120 kvadratmeter. Disse leveres med to-fire soverom. Hver leilighet får uteplasser i form av terrasse og hage, og leilighetene bygges nøkkelferdige. Flere lekeplasser i et større tun mellom leilighetene og hyttene står også klare.

– Hyttene og leilighetene selges med utleieklausul, noe som har slått godt an. Utleieklausulen gir mulighet for gode leieinntekter og lave kostnader knyttet til en feriebolig. Dersom man velger utleie hele året, kan man få en estimert leieinntekt på rundt en 200.000- 350.000 kroner i året, forklarer Tahiraj.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FT-Bygg har bygd 12 hytter og fire på Årosstranda. Disse er nå overlevert til nye eiere. De 12 neste er klare for overlevering til eierne før sommeren.

Historien om FT – Bygg AS

Fisnik Tahiraj etablerte seg som enkeltmannsforetak i 2015. 30-åringen kom godt i gang. De første prosjektene genererte et bra overskudd som ble brukt til andre og noe større prosjekter.

– Vi etablerte oss som en typisk snekkerbedrift, hvor vi utførte oppdrag for både bedrifter og for privatmarkedet. Det gikk på alt fra å bytte vindu hos en familie, til å restaurere hele boliger for andre. Etter hvert valgte vi også å gå inn i egne prosjekter for å utvikle disse. Årosstranda er et slikt eksempel, sier Tahiraj.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Prosjektet omfatter totalt 46 nye enheter fordelt på 12 hytter og 34 leiligheter, sier forteller Fisnik Tahiraj.

Stor omsetningsvekst

I 2017 omsatte han for åtte millioner kroner. Året etter etablerte han bedriften som aksjeselskap, og omsetningen ble 25 millioner kroner, og økte ytterligere til 41 millioner kroner i 2019 og 74 millioner kroner i 2020.
– I 2022 omsatte vi for rett i underkant av 100 millioner kroner, og estimatet er at vi vil omsette for godt over 120 millioner kroner i FT-Bygg samt cirka 90 millioner i FT-Eiendom i 2023, sier han videre.

Det som startet med et enkeltmannsforetak i sin tid har dermed utviklet seg til å bli en bedrift som i dag sysselsetter 42 personer.
– Det er takket være en solid og dyktig gjeng, og klaff med prosjektene som har gjort at vi har hatt blå tall på bunnlinjen helt siden starten, sier Tahiraj.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Vi omsetter i år for godt over 120 millioner kroner i FT-Bygg samt cirka 90 millioner i FT-Eiendom i 2023, sier Fisnik Tahiraj.

God ordrereserve

I tillegg til Årosstranda, har FT-Bygg også flere prosjekter i porteføljen, leilighetsbygg på Lund, tremannsboliger på Lund og Langenes, firemannsbolig i Arendal, eneboliger på Evje, Greipstad og Søgne, og hytter på Lindesnes.

FT-Bygg er i sluttfasen for tømrerarbeidet i Festningsgaten 48. Der bygges det 12 leiligheter og en næringsdel på gateplan.
– Vi har i dag en god ordrereserve og vi har stor tror på en god utvikling fremover selv om det er turbulente tider. Vi har tomter, hus og leiligheter klare for salg når trenden snur, noe som vi mener vil finne sted i 2024/25. Da tror vi til gjengjeld pilene vil peke bratt oppover, sier Fisnik Tahiraj.

 

 

Back To Top