fbpx
skip to Main Content

Feiret «Miljøfyrtårn» utmerkelse med kake og ordførerbesøk

Det var duket for mange store smil da Stoa Autorep fikk både ordførerbesøk og bløtekake til deres «Miljøfyrtårn»-sertifisering, et synlig bevis på at de gjør en solid innsats for en mer miljøvennlig arbeidshverdag.

 

Det er bare noen få år siden bilverkstedet på Stoa åpnet dørene med to mekanikere på jobb. Siden da har de utvidet kraftig, og blant annet kjøpt opp tidligere Torsbudalen Bilelektro for å øke bemanningen og styrke satsingen innenfor elektriske biler. Allerede nå kan de utvide med nok en milepæl, nemlig å bli «Miljøfyrtårn» bedrift.

Artikkelen fortsetter under bildet

Det ble gjort stor stas på Stoa Autorep sin «Miljøfyrtårn» sertifisering, med ordførerbesøk og bløtekake. f.v. Daglig leder Kjell Ole Paulsen, Ordfører Robert C. Nordli og medeier Kristoffer Omdal.

Vinn-vinn for alle

Bjørn Larsen fra MECA-kjeden sentralt forteller at noe av det gøyeste med jobben er å få være med på utmerkelser som dette hos deres verksteder.
– Endelig får de litt vel fortjent oppmerksomhet for alt det strevet de har lagt masse krefter i. Dette ligger det mye arbeid bak. Alt av produkter, avfall, olje og kjemikalier skal settes inn i system slik at det blir håndtert på riktig måte og er så lite skadelig som man kan få det. Det gjør jo at mekanikere og ansatte får en mye bedre hverdag og er en vinn-vinn situasjon for alle, forteller Larsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Bjørn Larsen fra MECA sentralkjeden synes noe av det gøyeste med jobben er å få være med å feire utmerkelser som dette.

Strenge krav

«Miljøfyrtårn» er en anerkjent utmerkelse som skal bidra til grønn omstilling, og krever stor bevissthet rundt en del valg bedriften tar. Det stilles strenge krav til at bedriften jobber systematisk og målrettet med å redusere miljøpåvirkninger, der rutiner for blant annet avfallssortering, produktinnkjøp og energibruk skal nøye dokumenteres.

– Til og med de koppene og bestikket vi bruker til å spise kake med her skal jo dokumenteres, ler daglig leder i Stoa Autorep, Kjell Ole Paulsen.

Mellom kakefeiring og ordførerbesøk fortelles det at mange velger å ikke tenke på slike sertifiseringer på grunn av alt arbeidet og kostnaden som ligger bak, men at de på Stoa Autorep hoppet rett i det med en gang.
– Vi ønsker jo å ligge i forkant og vise at vi er et bilverksted som tar miljøet på alvor. Mange kunder, ansatte og myndigheter forventer i stadig større grad at bedrifter tar bærekraftansvar, og «Miljøfyrtårn» gir en ekstra trygghet for både kundene våre og de ansatte, forteller Paulsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ordføreren fikk også en omvisning på verkstedet og var tydelig imponert over innsatsen bak «miljøfyrtårn» utmerkelsen.

Være i forkant

Bjørn Larsen forteller videre at MECA-kjeden har et klart mål om å være i forkant, først i forhold til elektrifiseringen av biler, og nå med «Miljøfyrtårn»-sertifisering hos flere av deres verksteder.
– Stoa Autorep var kjappe til å hive seg på og var først ute med å bli sertifisert i denne runden. Bare i Østre Agder er det nå tre sertifiserte MECA-verksteder og det er flere på vei. Det er et klart tegn på at vi har fokus på kvalitet på alt vi gjør i alle våre MECA-verksteder, avslutter han.

Back To Top