fbpx
skip to Main Content
American Jet Fighter with Pilot Closeup Photo. American Air Forces. Military Technology.

Leder

Tåkelegging, eller potensiell trussel?

Uidentifiserte flyvende objekter er blitt observert i USA og Canada den siste tida. Noen skal være spionballonger, andre av mer ubestemmelig karakter. Kina har vedkjent seg den ene ballongen men hevder det ikke er en innretning ment for spionasje.

 

Ubekreftede innlegg på sosiale medier viser også til UFO-observasjoner i andre land som Russland og Romania. Om det er fremmede vesener, spionasje eller ingen av delene, er én ting sikkert. Det er neppe gode nyheter. Dette kan like godt være satt ut av amerikanske myndigheter for å skape kaos og frykt, for at verdensbefolkningen skal vende fokuset bort fra noe de ønsker å dekke over – for å tåkelegge og fylle nyhetsdekningen med en ikke-sak mens de planlegger eller iverksetter noe langt mer uheldig enn noen ubestemmelige flygende metall-lignende bobler som svever rundt i lufta. De skyter ikke ned værballonger som er på avveie, uten at de har noe å skjule.

Det er ikke utenkelig at det amerikanske forsvaret har satt ut falske UFOer for å forsvare søknaden om et økt forsvarsbudsjett. Kina og Russland har begynt med felles militærøvelser. Hvorfor er ikke den økte trusselen fra disse stormakten stor nok for USA?

Vi er med i NATO, og alt amerikanerne velger å gjøre som involverer andre land, vil også berøre oss. Nå gjelder det å ikke se en annen vei. Vi må også kunne være kritiske til våre allierte. Vårt omdømme og vår nasjonale sikkerhet står på spill.

Lederen er et meningsinnlegg, stod på trykk den 15. februar og er siden blitt modifisert.

Back To Top