fbpx
skip to Main Content
Hans Andreas Limi (FrP) Statsbudsjett 2017 Foto: Stortinget

Debattinnlegg

– Oljefondet har tjent et statsbudsjett på to måneder

Staten flommer over av penger, samtidig som folk flest sliter med å betale regningene sine. At staten er historisk rik er det dessverre stort sett bare Statsminister Støre og Finansminister Vedum som får glede av.

 

Oljefondet har nylig for første gang passert 14 000 milliarder, eller 14 000 000 000 000 kroner om du vil.

Samtidig som pengene fosser inn i statens pengebinge øker konkursene og køen på fattighuset. Det er uverdig at regjeringen ikke tar grep for å hjelpe bedriftene og vanlige folk gjennom krisen.

FrP foreslo i vårt alternative budsjett en makspris på strøm på 50 øre for alle, 7-8 kroner kutt i avgiftene på drivstoff, samt en halvering av matmomsen. Dette er tiltak som kunne bidratt til å hjelpe alle gjennom krisen og dempe prisveksten inn mot lønnsoppgjøret.

Back To Top