fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi – uke 13

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter fra hele Kristiansand.

 

Anbefales å slette TikTok

Kristiansand kommune har gått gjennom en anbefaling fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet om å slette mobilappene TikTok.
I første omgang går de ut med en anbefaling til ansatte og politikere om å fjerne applikasjonene TikTok og Telegram fra tjenestetelefoner i påvente av en videre vurdering. Kristiansand kommune har i dag 4 400 tjenestetelefoner. Kristiansand kommune har også egen profil på TikTok.

Mange avtaler inngått på Frivilligbørs

Torsdag 23. mars var Rådhuskvartalet fylt med engasjerte frivillige organisasjoner, kommunale virksomheter og bedrifter fra næringslivet som møttes for å bli bedre kjent og inngå nye samarbeid. Dette var andre året på rad Frivilligbørs ble arrangert av Frivillighetsenheten i Kristiansand kommune. Deltakerne møttes først til plakatverksted, hvor de lagde plakater for å vise hva de tilbyr og hva de ønsker i en samarbeidsavtale. Hele kantinen i Rådhuskvartalet var fylt av mennesker. Med 175 mennesker påmeldt fra forskjellige frivillige organisasjoner, kommunale virksomheter og næringslivet, var det til tider trangt om plassen på børsgulvet. Ved hjelp av plakatene og ivrige børsmeglere, fant nye samarbeidspartnere hverandre og hele 88 avtaler ble inngått.

Slutt på piggdekk-gebyr

Ordning med gebyr for bruk av piggdekk i Kristiansand kommune avvikles etter påske, med virkning fra og med mandag 17. april.

Musiker druknet

Den lokale musikeren, Harald Messel (bildet) druknet 60 år gammel i sjøen i nærheten av byen den 13. mars. Messel var kokk av profesjon, og var blant annet fast kokk ved den nå nedlagte rock-baren, Tolv Bord, men mest kjent var han som rock-sanger i ulike band i Kristiansand. Mannen hedres av både kjente og mindre kjente musikere på sosiale medier etter sin bortgang, og han huskes som en godt likt og ydmyk person med et lunt smil og et godt hjerte, og med en forkjærlighet for undergrunnskulturen i Kristiansand.

IKEA tilbakekaller spill

IKEA tilbakekaller BLÅVINGAD fiskespill, flerfarget, på grunn av potensiell kvelningsfare. IKEA oppfordrer alle kunder som eier BLÅVINGAD fiskespill, flerfarget, til å slutte å bruke det og kontakte IKEA for å få tilbakebetalt hele beløpet. Til tross for dette har det kommet til vår oppmerksomhet at små nagler på leketøyet kan løsne, noe som resulterer i en potensiell kvelningsfare, spesielt for mindre barn.

Kunstnerbolig åpnet på Myren Gård

Fellesverkstedet Myren Grafikk, med styreleder Lisbeth Skranes i spissen, åpnet offisielt ny kunstnerbolig på Myren Gård fredag 25. mars. Det er lagt ned godt over 500 dugnadstimer i dette prosjektet, og Kristiansand kommune ser frem til videre samarbeid. Med Agder fylkeskommune som tilskuddspartner, ønsker de å bidra til å gjøre regionen attraktiv for nyutdannede kunstnere.

Innbrudd i Vågsbsygd

Nylig var det innbrudd i en kjeller i Vågsbygd hvor det ble forsøkt stjålet en haug elektronikk, samt øvrige gjenstander. Den ubudne gjesten ble oppdaget i det han var på vei ut via garasjen, kastet seg på en svart sparkesykkel og dro av gårde ikledd mørk jakke med lyse striper og refleks bak. Tyven kastet fra seg bag med mye av innholdet som kom til rette da han ikke fikk fart på sparkesykkelen, men det er fortsatt en del verdier som er savnet. Gjerningsperson er antatt å være i alderen 15-18 år, men dette med slingringsmonn.

Saken er politianmeldt til politiet.

Back To Top