fbpx
skip to Main Content
Frivoll Gorm, Øystein Tjomsland og assistenttrener Christina Lien Mikkelsen. Foto: Team Tjomsland.

Bekymret Øystein Tjomsland vant fire løp på hjemmebane

Øystein Tjomslands hester imponerte og vant fire løp på hjemmebane fredag kveld. Til tross for trenerens bekymring før løpet, imponerte debutanten Frivoll Gorm stort.

 

Det var stilt store forventninger til tre år gamle Frivoll Gorms første løp i karrieren da han fredag kveld kom til start som stor favoritt på Sørlandets Travpark. Trener og kusk Øystein Tjomsland var imidlertid ikke fornøyd med hesten under oppvarmingen, og var bekymret for om hesten hadde pådratt seg en strekk etter lek med stallkamerater i luftegården i forkant av løpsdagen.

Leken Kriterie-kandidat

Tjomsland testet derfor hesten ekstra i forkant av løpet, og i en ekstra prøvestart fløt det bedre for den talentfulle hingsten. Da løpet ble sendt av gårde, viste Frivoll Gorm hvorfor travpublikummet hadde stilt forventinger til ham.

I ensom majestet toget han unna i tetposisjonen, og nedover oppløpet bare forsvant den sørlandsoppdrettede hesten ifra konkurrentene. Til mål kom Frivoll Gorm på den fine kilometertiden 1.31,5/2140 meter, den raskeste tiden av en tre år gammel kaldblodshest med voltestart i Norge så langt i 2023.

– Han er en leken type, så jeg mistenker at han har herjet på seg en strekk under lek med andre hester i luftegården. Nå fungerte Frivoll Gorm helt strålende i selve løpet, og gikk egentlig bare som han ville uten at jeg trengte å mase på ham. Det er kapasitet i denne hesten og han blir spennende å følge utover i sesongen. Han kan fort være en Kriterie-hest til høsten, fortalte Øystein Tjomsland etter løpet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øystein Tjomsland vant ikke mindre enn fire løp på hjemmebane fredag kveld. 51-åringen var bekymret før 3-årige Frivoll Gorms debut, men bekymringen viste seg ubegrunnet. Frivoll Gorm vant og ble samtidig raskeste 3-åring så langt i Norge i 2023. Foto: Team Tjomsland.

Har endelig funnet optimalt utstyr

Sørlandstreneren var i det umulige hjørnet på hjemmebane og vant ytterligere tre løp med sine stallhester. Troll Sterk Odin nedkjempet favoritten Nylund fra utvendig posisjon og leverte en svært sterk prestasjon da han tok sesongens første seier.

– I dag var han fin. Vi har forsøkt forskjellige typer sulkyer på ham og det har bare blitt rot. Han er mer stabil med dette utstyret, understreket Tjomsland etter at Troll Sterk Odin vant på 1.27,5a/2140 meter.

Speedet ned konkurrentene

Lucifer var tilbake på seremoniplass etter at været spilte hesten et puss sist. Fuktig vær var ikke gunstig for hesten som har hatt utfordringer med halsen, men i den kraftige vinden på Sørlandets Travpark fredag fungerte 4-åringen svært godt. Fra utvendig posisjon kontrollerte Tjomsland-traveren begivenhetene og vant på 1.29,4a/2140 meter.

– Lucifer var veldig bra i dag. Han holdt seg rolig i dødens, og det var bare å kjøre på speed og med full fart i mål, fortalte Tjomsland.

Fem av fem for Trygve

Grude Trygve fortsetter sin imponerende fremferd på norske travbaner. Den fire år gamle hingsten tok sin femte strake seier, og er fortsatt ubeseiret så langt i karrieren. Denne gang overtok Tjomsland-traveren føringen på siste langside og avviste alle angrep konkurrentene satte inn nedover oppløpet.
– Nedover oppløpet akselererte han noe voldsomt, fastslo stortreneren fornøyd.

Vinnertiden ble 1.29,9/2160 meter.

Back To Top