fbpx
skip to Main Content
Stian Klausen startet i August i år Facebook-gruppen «Angst Kristiansand», allerede har den fått nesten 400 medlemmer.

Populær facebookgruppe for folk med angst

Fakta: Facebookgruppen
  • Gruppen er privat, så ingen kan se at du er medlem.
  • Det er ingen aldersgrense.
  • Det er rusfritt og det skal være inkluderende for alle uansett religion, legning eller politisk ståsted.
  • Det eneste kriteriet for øyeblikket, er at du er bosatt i Agder, og har erfaring med angst.

-Det er helt tydelig at det er et behov for mennesker med angst å ha et sted å samles og for å møte nye mennesker som har de samme erfaringene i livet.

 

I august i år ble det opprettet en gruppe på Facebook. Angst Kristiansand.

På kort tid har den fått nesten 400 medlemmer og fortsetter å vokse. Det er helt tydelig at det er et behov for mennesker med angst å ha et sted å samles og for å møte nye mennesker som har de samme erfaringene i livet.
Tiltaket er det Stian Klausen som står bak. Etter å ha undersøkt og snakket med kommunen fant han ut at et slikt tilbud ikke finnes i dag. Slik ble ideen til. Stian har selv slitt med panikk-angst i 10 år og vet godt hva det vil si å ha angst.

Angst Kristiansand er nå på vei til å danne en egen organisasjon.
– Mennesker med angst har lett for å isolere seg. Det er fort gjort å havne i en boble hvor angsten til slutt tar så mye plass at det blir vanskelig å fungere. For mange kan det kanskje også være flaut og til og med oppleves som et stigma å dele med de rundt seg at man sliter med angst. Dette er en stor del av grunnen til at denne gruppen ble opprettet.

Sosialt

Et av målene med Angst Kristiansand er å oppnå en angst-fri hverdag. Angst Kristiansand ønsker å hjelpe mennesker med angst til å sosialisere og å aktivisere seg.
– Vi er en frivillig gruppe for sosialisering og aktivisering for folk med angst i Agder.
Dette skal være et sted man kan samles og et sted for å knytte nye bekjentskaper. Gruppen har blitt et sted hvor likesinnede kan snakke sammen på nett og til og med avtale en labbetur eller en kaffe. Det å ha noen å snakke med er utrolig viktig.

Det er også opprettet gruppeaktiviteter man kan ta del i. Første aktivitet ut var en gåtur i bymarka. Det er meldt om flere aktiviteter fremover. Det blir også satt i gang mindre arrangementer for de med sosial angst for grupper på 3-5 personer.

Sponsorer

Stian forteller at det allerede har vært en overveldende støtte fra en rekke sponsorer i næringslivet og underholdningsbransjen som har tatt kontakt med Angst Kristiansand og som ønsker å hjelpe. Det kommer stadig nye tilbud som medlemmene vil kunne benytte seg av.

– Med egne sponsede lokaler i Sørlandsparken er det også rom for å planlegge inneaktiviteter i fremtiden.
Det er fantastisk med god støtte og sponsorer som har gjort dette mulig. Er det flere som ønsker å bidra så er det bare å ta kontakt.

Sliter du med angst, eller har erfaring innen helsearbeid og føler at dette kunne være noe for deg, finner du gruppen på Facebook ved å søke på «Angst Kristiansand». Dette enten du tenker å bli medlem eller for å hjelpe til med å organisere.
Som Stian så fint sier det;
Å være alene er noe ingen har godt av, så her er alle velkommen.

 

Back To Top