fbpx
skip to Main Content

Motor

Messe for caravanister

Det går mot vår og sommer, og campingfolket er i ferd med å våkne av vinterdvalen. Da er det tid for å arrangere messedager, tenker de hos Sør Caravan på Kjerlingland i Lillesand. Med vogner og bobiler i prisspekter 245 000 kroner til fem millioner skulle det være nok å velge i.

 

Det gikk jo over all forventning, dette. Vi har solgt 13 vogner og syv bobiler i løpet av messehelga, dessuten har vi gitt en del tilbud til publikum som vi snart får svar på, forteller en fornøyd daglig leder Petter Pedersen hos Sør Caravan.

Pedersen og hans kollegaer kan puste litt ut etter hektiske dager med bra publikumsbesøk.
Det var sist helg at de arrangerte Åpent Hus og Happy Hobby Weekend for å gi campinginteresserte en forsmak på hva som er nytt for årets sesong. Sør Caravan, som forhandler 10 merker, hadde fylt opp hallen og uteområdet med både vogner og bobiler i et bredt spekter.

– Denne helga har vi hatt hovedfokus på vogner, og da særlig lette kjørevogner som blir stadig mer populært. Mange ønsker å komme rundt og oppleve nye steder, og da er en slik perfekt, poengterer Petter Pedersen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FOR MILLIONER: Rune Røinås har sørget for å bestille en rekke «Top of the Line» bobiler fra tyske Morelo. De største har garasje med plass til en mindre personbil. Høy prisklasse, dette.
LUKSUS: Et blikk inn i badet i en Morelo til nærmere fem millioner. Her er det ikke mye man skal savne. To trinn opp er det en King Size dobbeltseng.

Mye på lite plass

En typisk kjørevogn er en fransk Caravelair Alba 390 Style med prislapp 259 000 kroner. På messa var den på tilbud til 245 900 kroner. «Liten og hendig kjørevogn for to», stod det på plakaten. Ved nærmere ettersyn viste det seg at den faktisk kan romme en liten familie på fire siden salongen enkelt kan gjøres om til sengeplass for to som da kommer i tillegg til den faste dobbeltsengen. Med egenvekt på 830 kilo trekkes den greit av en mindre bil, også av enkelte elbiler som har blitt typegodkjent for henger. I motsatt ende av prisskalaen fant vi en mastodont av en bobil til nesten fem millioner.

 

Garasje med på ferie

– Det er en Morelo Palace 88 G der «G»’en står for garasje. Du får plass til en liten personbil bak, kjekt når man skal foreta utflukter og helst ikke vil bryte opp fra campingplassen, smiler Rune Røinås i salgsavdelingen.

Benevnelsen Palace er neppe tilfeldig. Innvendig er det ikke spart på noe; her er velutstyrt kjøkken med stort kjøleskap med fryser, salongen er trukket i skinn, og badet med stor dusj og skulpturelt utformet baderomsmøbel overgår nok det mange har hjemme. Bakerst, over garasjen, troner en King Size dobbeltseng.

– Bilen er registrert for fire, men i praksis brukes den av to personer som da kan nyte godt av fast sengeplass. Det er altså mulig å gjøre om salongen til soveplass. Det skjer neppe i denne kategorien bobiler, påpeker Røinås.

Noe for enhver smak, altså, hos Sør Caravan som nok vil få travle dager fremover med å oppfylle feriedrømmen for folk flest.

MYE FOR PENGENE: En kjekk reisevogn for to fra franske Caravelair sniker seg under en kvart million. Lett er den også, slik at den kan trekkes av mindre biler, også elbiler.
INNBYDENDE: Lyst interiør og skjulte lyslister preger interiøret i Morelo Palace 88G.
PLASSMESTER: Kjøkken, bad og inntil fire soveplasser finner du i denne Caravelair kjørevogna. Slike vogner er blitt populære for folk som vil oppleve nye steder og samtidig ha ferieboligen med seg.

 

FORFRISKNINGER PÅ PLASS: Butikkansvarlig Ingeborg Berntsen sørget for at ingen skulle behøve å gå sultne fra messa. Marius Hansen benyttet muligheten for en matbit i form av pølse i jakten på drømmevogna for seg og familien.
BREDT SORTIMENT: Butikkansvarlig Ingeborg Berntsen viser frem årets utstyrskatalog fra hovedleverandøren. Den kan i tykkelse måle seg med den for lengst henfarne telefonkatalogen.

 

Back To Top