fbpx
skip to Main Content
Vidar Tjomsland ble sammenlagtvinner i Bærum Boligutvikling AS' serie for stallansatte tirsdag kveld. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Øystein Tjomslands førstereisgutt erobret hovedstaden

Øystein Tjomsland-trente Tangen Birk var ute på reise for første gang i karrieren da han gjestet hovedstadsbanen Bjerke tirsdag kveld. Førstereisgutten bestod prøven med glans.

 

Tangen Birk er en hjemmekjær type og har sjelden forlatt Øystein Tjomslands gård i Søgne, der han til daglig trenes. Karrieren har vært innledet lokalt, utelukkende med løp på Sørlandets Travpark.

Tirsdag kveld var det ilddåp for Tangen Birk da han for første gang bega seg ut på langtur, med Bjerke Travbane i Oslo som destinasjon. Ferden kunne ikke endt på bedre vis; Tangen Birk, godt understøttet av kusk Vidar Tjomsland, overtok tetposisjonen på første langside og var siden utilnærmelig. De siste 500-600 meterne stilte Tangen Birk konkurrentene sjakk matt da han langet ut i 1.28-fart der fremme.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tangen Birk, her kusket av Øystein Tjomsland ved en tidligere anledning, vant klart på Bjerke tirsdag kveld. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

– Tangen Birk besitter fin kapasitet, men han sliter litt med aksjonen. I dag testet vi ham i amerikanersulky og tok av ham fremskoene, og det fungerte han veldig fint med. Han skal duge et stykke i tiden fremover, mente Vidar Tjomsland.
Vinnertiden ble 1.31,4/2100 meter.

Amerikanersulky er en type vogn som er litt smalere enn en vanlig sulky, og hvor kusken får et annet tyngdepunkt på grunn av setets plassering. Enkelte hester presterer bedre med denne type vogn, blant annet som i tilfellet Tangen Birk.

Back To Top