fbpx
skip to Main Content
- I dag åpner vi byggetrinn hvor 14 butikker vil holde til. Når byggetrinn 2, 3 og 4 står ferdig, vil Søgne ha fått rundt 40 nye butikker, sa Tom Arne Aamodt da åpningen av Tangvall Arena formelt ble markert torsdag.

Tangvall Arena er åpnet: – En merkedag

– Dette er en merkedag for både Søgne og for oss. Det slo Tom Arne Aamodt i Mur i sør fast, da Tangvall Arena torsdag formiddag formelt kunne åpne dørene for publikum.

 

Den nye parkeringskjelleren under Tangvall Arena var rimelig stappet med fremmøtte i forbindelse med åpningsmarkeringen. Søgne Musikkorps underholdt med flotte korpstoner, og kl. 10:00 gikk Tom Arne Aamodt på scenen.

– Tusen takk til alle involverte som har bidradd til at vi er kommet dit vi er i dag. Dere har alle gjort en utrolig god jobb, og dere har virkelig levert, fra lærlingene til lederne, til samarbeidspartnerne innen reklame og arkitekter, og ikke minst, tusen takk til Sparebanken Sør som har vært med oss hele veien. Uten deres samarbeid hadde vi ikke fått dette til, fremholdt Tom Arne Aamodt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tom Arne Aamodt hedret prosjektlederne Knut Nilsen og Yngvar Berg spesielt.

– Jeg vil takke min kjære Rebekka som har holdt ut fortet hjemme når mannen har jobbet altfor mye. Tusen takk for at du har holdt ut, sa Aamodt, til varm applaus fra de mange fremmøtte.

Så var det også et par til som han ville takke spesielt.
– Underveis i prosjektet med å få reist Tangvall Arena har Knut Nilsen og Yngvar Andersen gjort en flott jobb som prosjektledere, sa Aamodt, hvorpå han kunne overrekke de to hver sin solide blomsterbukett, med løfte om at de to og deres familier vil få et opphold i varmere strøk til sommeren som takk for hjelpen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mellom 5 og 600 var møtt frem for å få med seg åpningen.

Kjøpte første tomt for 18 år siden

Det er under den gamle Sentrumsveien på Tangvall vi står.
– Vi kjøpte vår første eiendom på Tangvall for 18 år siden, i 2006. Vi fikk senere også kjøpt Bunnpris-bygget og tomten på 1,2 mål, noe som gjorde at vi kunne starte reguleringen på de eiendommene hvor Tangvall Arena nå står. Også en stor takk til Søgne kommune, og administrasjonen med rådmann Kim Høyer som vi har samarbeidet godt med for å få det hele regulert på en god måte.

Den 8. april 2020 startet Mur i sør med å grave ut det som er blitt en parkeringskjeller på hele 13 mål. Siden har selskapet holdt på.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tom Arne Aamodt berømmet Søgne kommune og tidligere rådmann Kim Høyer for samarabeidet i det årelange arbeidet med å få tomtene regulert.

1,2 milliarder i investeringer

Det tok fire år å regulere eiendommene.
– Det har tatt oss tre år å bygge, sa Tom Arne Aamodt.

I dag har altså senteret åpnet, og med det 5 000 kvadratmeter kjøpesenter, 1 500 kontorarbeidsplasser i 3. og 4. etasje, og 27 leiligheter totalt i etasjene over, hvorav 21 leiligheter nå er solgt.
– Vi er ikke ferdig med å bygge på Tangvall. Byggetrinn 2 av Tangvall Arena skal stå ferdig innen 1. desember 2024. Når byggetrinn to er ferdig, kommer det 14 butikker til, som supplerer de 14 butikkene i byggetrinn én. Deretter skal vi reise to bygg til, mellom Tangvall Arena og bygget hvor Rema 1000 og Power holder til.

40 nye butikker i alt

I alt skal det investeres rundt 850 millioner kroner i Tangvall Arena, og rundt 1,2 milliarder kroner totalt på alle de fire delprosjektene!
– Når alt stå ferdig, vil det komme opp mot 40 nye butikker totalt på Tangvall. Vi håper senteret og det som skal komme, vil treffe de behovene som innbyggerne har. Hvis innbyggerne i Søgne og i distriktet rundt bruker butikkene, får vi enda flere butikker til å etablere seg, sa Aamodt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Nå er det en ting som gjelder, at innbyggerne viser at dere støtter opp om de lokale butikkene og tilbudene som finnes, fremholdt varaordfører Erik Rostoft i sin hilsningstale.

Varaordfører Erik Rostoft berømmet Søgne for den solide utviklingen som er blitt Søgne til del de senere årene, med nytt idrettslag, nytt stadion-anlegg, ny videregående skole, ny ungdomsskole, ny idrettshall, og nå også nytt kjøpesenter.
– Dette bidrar til å gjøre Søgne attraktivt for alle aldre. Søgne har fått flere nye møteplasser. Nå er det én ting som gjelder, at innbyggerne viser at dere støtter opp om de lokale butikkene og tilbudene som finnes, fremholdt Erik Rostoft i sin hilsningstale.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Here we go! Dørene er åpnet, publikum strømmer på for å få med seg gode åpningstilbud.

Deretter ble snoren klippet. Dørene kunne åpnes, og publikum strømmet til for å kunne slå til på de mange gode tilbudene som butikkene på Tangvall Arena hadde annonsert i anledning åpningsdagen. I følge anslagene var mellom 50 og 600 møtt frem i anledning åpningen.

Back To Top