fbpx
skip to Main Content

KEiiNO med egen versjon av A-Ha-klassiker

Keiino er selverklærte fans av A-Ha, i følge kristiansanderen Tom Hugo, som er med i MGP-fenomenet Keiino.

 

Mennesker over hele verden har latt seg fascinere av KEiiNOs kombinasjon av elektronisk pop og joik. Flere av låtene har gjort enorm suksess på radio og strømmetjenestene. Det gjelder også bandets cover-versjon av A Star is Born-hiten «Shallow», som i dag er strømmet over 15 millioner ganger. Nå har KEiiNO tolket en av norgeshistoriens største popsensasjoner og 21. april ga de ut sin egen versjon av a-ha sin «The Sun Always Shines On TV».

Skrur opp tempoet

KEiiNO er selverklærte A-Ha fans, og det er med andakt de har tatt for seg Norges første #1 hit i UK. Samtidig har ikke Alexandra Rotan, Fred Buljo og produsentduoen Tom Hugo & Rüdiger Schramm (TRüH) spart på kruttet.

– 2023 versjonen er skrudd opp til 138 bpm, og peker vel så mye tilbake til slutten av 90-tallet som til midten av 80-tallet. Selv om en #1-plassering på de britiske hit-listene kanskje er litt for ambisiøst å håpe på for KEiiNO’s versjon av «The Sun Always Shines On TV», håper vi at mange i både inn- og utland vil ha glede av den energiske versjonen til hverdag, trening og fest, sier Tom Hugo

Spiller i England

Storbritannia er KEiiNO’s tredje største marked når det gjelder strømmetall. Lørdag 15. april inntok de London og den ikoniske klubben HEAVEN for å spille konsert. Dette er bare den første i rekken av flere små og store konserter den kommende tiden. Trioen avslutter en UK-turné i Liverpool 7. mai, vertsbyen for årets Eurovision Song Contest.

Femte mest spilt

Siden oppstarten for fem år siden har trioen gitt ut 25 låter som er strømmet godt over 100 millioner ganger. «Monument» var den 5. mest spilte låta av en norsk artist i 2021. Trioen har vunnet flere scandipop og sami music awards og var nominert til Spellemann 2019 for årets låt med låta «Spirit in the Sky» som representerte Norge i Eurovision det året.

Back To Top