fbpx
skip to Main Content
Øystein Tjomsland-trente Grisle Odin G.L. tok ytterligere et steg nærmere kaldblodstronen da han sammen med gjestekusk Åsbjørn Tengsareid tok en imponerende seier på Bjerke Travbane tirsdag kveld. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Tar Tjomsland-traveren steget helt til topps?

I en alder av syv år er Øystein Tjomsland-trente Grisle Odin G.L. i ferd med å klatre helt til toppen av travtronen. Oppvisningen hingsten holdt på Bjerke tirsdag kveld vitner om et potensial få kan matche.

 

Ola Slåtsveen, Norges mest kjente travkommentator, var fra seg av begeistring da Grisle Odin G.L. seilte ifra konkurrentene etter et tøft løp utvendig for lederhesten og tok en råsterk seier på hovedstadsbanen tirsdag kveld.
– Den femfaldige millionæren holder oppvisning, Tjomsland-traveren er rå!, brølte Slåtsveen i mikrofonen da Grisle Odin G.L. sammen med gjestekusk Åsbjørn Tengsareid tok årets første seier i det andre forsøket.

Krevende kombinasjon

Den tidligere Derby-vinneren har kombinert avlsvirksomhet med konkurranse de siste to sesongene, en kombinasjon som for mange hingster kan være krevende. Grisle Odin G.L. viste likevel under fjoråret at han var i ferd med å nærme seg kaldblodskongen Odd Herakles med syvmilsstøvler. Tjomsland-traveren var blant annet toer bak Odd Herakles i Norgesmesterskapet på Sørlandets Travpark. Når sistnevnte nå har lagt løpsskoene på hylla er plassen på toppen av den nordiske kaldblodstronen ledig, og Grisle Odin G.L. viste på Bjerke at han har to i seg til å kapre nettopp tittelen som den nye kaldblodskongen.

Satser mot Elitkampen

Etter en årsdebut hvor syvåringen var litt tung i kroppen etter mye mengdetrening, var det på Bjerke en helt annen spenst i steget på Tjomsland-traveren. Til tross for et krevende løpsopplegg som førstehest i andrespor var det ingen som kunne rå på Grisle Odin G.L. i sluttfasen. Sørlandshingsten tok sin 28. seier i karrieren da han vant på fine 1.23,1a/2100 meter. Nå venter trolig Elitkampen på Solvalla Travbana i Stockholm den siste helgen i mai for travkronprinsen.

Back To Top