fbpx
skip to Main Content

Dette bygget skal huse et helt spesielt show

Det tilsynelatende falleferdige lageret og våpenmagasinet i Marvika får underholdningsscene med matservering til sommeren. Kommunen står på spreng for å bli ferdig med oppussingen.

 

Bygget heter Gamla på folkemunne og var magasin da Marvika var orlogsstasjon. Senere har det fungert som lager, men det har stått tomt nå i mange år, etter at Kristiansand kommune overtok forvaltningen av bygget.

– Jeg håper de blir ferdige til showstart 30. juni, forteller arrangøren, Eva Julia Marthinsen.

I Gamla blir det nemlig matseservering av det franske slaget hele sommeren samtidig som det blir cabaret/ varieté-show både på formiddagen og kvelden, flere ganger i uka, hver uke fra 30. juni til 8. august. Formiddagsshowet er tilpasset barnefamilier.

Rustikk

Bygget på det tidligere militærområdet ser gjerne falleferdig ut fra sjøsiden hvor det er værhardt, men Eva bedyrer at det blir flott.

– Det skal ikke være striglet. Det skal være rustikt og kontrastfylt. Det vil bli malt og dekorert flott med lysekroner, luksuriøse retromøbler og flotte tepper, og det vil bli bygget en scene på innsiden, men ellers blir det ikke gjort så mye med selve bygget. Det er helt trygt å bruke.

Høytsvevende

Opprinnelig skulle showet foregå i Verkstedet selskapslokale på brygga, men publikumskapasiteten og takhøyden er bedre i Gamla. Showet, som innebærer mye luft-akrobatikk og lys-show, byr nemlig på luftige svev.

– Ett av innslagene, Cirque Arlette Gruss, jobber 10 meter oppe i luften. Derfor må de opptre utendørs. Dette er en verdenssensasjon, presiserer Eva Julia Marthinsen, som selv er kjent som Christiie ute i den store verden.

Oppjustert

I Verkstedet selskapslokaler er kapasiteten 90, mens i Gamla er kapasiteten 200.

– Maten vil bli tilberedt i Spiseriet, og vi vil ha en svær grill utenfor, slik at vi kan ta imot mange gjester og lage rom for en større produksjon.

Showet heter Paris Ouhlala og vil inneholde dans, akrobatikk, magi, musikk, pantomime og komikk.

– Det blir et show man ikke har sett maken til i Kristiansand. Alle artistene er av internasjonalt kaliber. Man må til Las Vegas, Monte Carlo eller Paris for å oppleve maken.

Eva Julia Marthinsen skal med scenenavnet Christiie gjøre comeback med et dinner-show i Kristiansand til sommeren, hvor hun har regien. Tigrene blir ikke med. Foto: Alexander Erlandsen

Ett av verdens største

Eva Julia Marthinsen gjør selv comeback under showet. Hun er bedre kjent som Christiie ute i den store vide verden, og har turnert som illusjonist i over 20 år. Hun hadde ett av verdens største magi-show, Eva Julia Christiie´s World of Magic and Illusion var en stor produksjon som til sammen rakk å underholde 18 millioner publikummere. En milliard mennesker har sett det på TV, og showet har sanket flere gullpriser. Showet involverte både hunder, tigre, løver, ulver og slanger, men til Paris Ouhlala vil de farligste dyrene bli hjemme.

Back To Top