fbpx
skip to Main Content

Kristiandsands beste kylling-wrap?

Har vi funnet en bedre kylling-wrap i Kristiansand enn Mie Mie sin?

 

Det står Mr. Empanada på skiltet, men det er Piri Piri Piri som har overtatt gatekjøkkenet da Mr. Empanada ikke fikk tillatelse av huseier til å selge burgere, kebab og pizza lik naborestauranten Piri Piri gjør. Dermed ga Mr. Empanada seg før jul, og inn kom Piri Piri med en søster-restaurant de kaller Piri Fried Chicken.

Shawarma er en type kebab. Ettersom det kun er kylling-baserte retter Piri Fried Chicken serverer, lages denne «kebaben» med kyllingkjøtt. Vestlige purister vil nok ha det til at en kylling-wrap ikke kan kalles verken kebab eller shawarma, men i bunn og grunn består jo begge deler av stekt kjøtt, salat, hvitløksdressing og chilidressing rullet sammen i en type lefse.

Crispy

Wrappen er sprø på kanten etter å ha vært på varmeplaten. Her får du ikke en tynn tortilla-lefse som er veldig vanlig andre steder, som et alternativ til pitabrød. Det gjør måltidet mer mettende og smakfullt. Du blir mett på en kebab fra Piri Fried Chicken, uten at den blir slitsom å tygge. Denne er saftig og god.

Drypp-fri

En annen fordel ved denne tykke lefsen er at den holder inne all vesken. Si farvel til hvitløksdressing som renner ut av bunnen etter at lefsen har revnet eller gått i oppløsning. Det skjer ikke her, kanskje mye på grunn av det ikke anvendes for mye dressing.

Her er mye kjøtt for pengene (140kr) og deler av kjøttet er godt stekt, for å tilføre ekstra smak på maten.  Salaten er frisk og fersk, som den skal være, og det hele er en velsmakende affære. Hvitløksdressingen er ikke altfor salt, selv om vi hadde foretrukket den mindre salt, og det kunne kanskje vært en tanke mer chili-saus, men smaken er jo som kjent individuell.

Overtatt tronen

Vi har tidligere omtalt Mie Mie sin kebab som landets beste rullekebab og kylling-wrap, men Mie Mie eksisterer ikke lenger. Innehaveren, Abdul, reiste hjem til Syria for å pleie sin syke mor knapt et halvt år etter åpning i 2021. Piri Fried Chicken har herved overtatt tronen, i alle fall som Kristiansands beste – foreløpig.

 

Back To Top