fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Vant Sørveivprisen 2023

Vi tar en lytt på noen av de seneste utgivelsene fra lokale artister som har gjort seg bemerket den siste tida.

 

Oz
Aske
ALBUM
Utgitt 28. oktober 2022
Utgiver: GLLVN

Oguzhan Nicholas Yerlikaya (bildet) fra Kristiansand vant i april Sørveivprisen 2023, sponset av Sound Promotion, Cederberg Studios, South Coast Creative og All Things Live, og ble overrasket med pristumerkelsen etter hans showcase-konsert under musikkbransjefestivalen Sørveiv. Da vant han over lokale utfordrere som Vero Noah og Naked Koala.

Oz har hatt en merkbar utvikling som artist den siste tida, og har inkopprert mer sang og mer sofistikerte beats i musikken, noe som har gitt musikken et tydeligere pop-preg.
En av dommerne i juryen som ga Sørveivprisen til Oz, omtalte han som det mannlige motstykket til Ylva. Det kan man høre på produksjonen, fraseringene og melodiføringa.

Dette er sensuelt, inderlig, lidenskapelig og sånn passe mørkt. Oz går fra lekent og mykt til å trøkke på med kraft og innstendighet, hvilket er tøft.
Sjekk ut den avhengighetsskapende singelen «Tre-fire skunder fra Gud». For oss er det underlig at den ikke er oftere å høre på radio. Neste mulighet for å høre Oz «live» på en scene blir under Den Internasjonale Kulturfestivalen på Øvre Torv lørdag 3. juni.

 

Back To Top