fbpx
skip to Main Content

Lokal tenåring gjør det skarpt innen sprangridning

Det ble flere toppremier til Marthe Øya Stokka under helgens World Cup-stevne i sprangridning, Kingsland Oslo Horse Show. 14-åringen fra Rykene kunne juble over to seire og en tredjeplass i løpet av stevnehelgen i storslagne Telenor Arena.

 

Marthe Øya Stokka, som representerer Arendal og Grimstad Rideklubb, deltok i tre klasser under Kingsland Oslo Horse Show (1,20 m), det største internasjonale innendørs sprangridningsstevnet i Norge som også rommer åpningen av World Cup-sesongen i den vest-europeiske ligaen.

Sammenfallende resultater

Marthe innledet stevnet på aller beste måte torsdag, med rask og feilfri runde sammen med sin 17 år gamle hoppe, Paola Ladies Choice. Utrolig nok klarte to ryttere å ri samme runde over de 1,20 m høye hinderne like feilfritt og på nøyaktig samme tid. Derfor ble det delt seier til Marthe, og Emma Tallulah Behn med hesten Fetoucha fra Drammen og Omegn Rideklubb.

Fredag gikk Marthe til topps igjen, med en seiersmargin til nummer to, som forøvrig var Emma Tallulah Behn/Fetoucha denne gangen også, på nesten tre sekunder.
– Dette føltes veldig bra, Paola var veldig flink. Jeg tok de svingene jeg hadde planlagt og fikk en veldig fin flyt fra start. Alt stemte akkurat som det skulle, rett og slett, sa Marthe etter denne seieren.

Premie til den unge, dyktige rytteren kom også på siste mulighet. Søndag avsluttet hun årets innsats under Kingsland Oslo Horse Show med en flott tredjeplass i klassen. Vinner ble Emma Tallulah Behn/Fetoucha med Nora El Sayed Hansen/Assira fra Fana Hestesportsklubb som en god nummer to.

Back To Top