fbpx
skip to Main Content

Ingeniør fra Søgne til finalen i Miss Norway

KRISTIANSAND: Charlotte Marie Høivold (28) fra Søgne er ikke en stereotypisk missedeltaker. Hva en ingeniør gjør i Miss Norway kan man lure på. For Charlottes del er det bare gøy med kontraster.
– Jeg ønsker å inspirere unge mennesker til å være sunne og naturlige, sier hun.

 

Hun er nylig ferdigutdannet innen industriell økonomi og teknologiledelse og jobber som ingeniør i Vågsbygd.
– Jeg tenker det er gøy med kontraster, at jeg kan jobbe med mekanisk arbeid og samtidig bruke tid på sminke, hæler og kjoler, forteller hun.

Påvirket av pappa

Hun er ingen guttejente, ifølge henne selv, men tilskriver interessen for «gutteting» til farens innflytelse.
– Det var pappa som fulgte meg tettest opp under oppveksten. I tidlig alder tilbrakte jeg mer tid med ham enn med kvinnelige forbilder. Jeg føler at jeg har en enkel mentalitet. Samtidig har jeg mange jentevenner. Mamma hadde en veldig forkjærlighet for kjoler og høye hæler.

Liker å gjøre ting for andre

I jobben sin ferdigstiller hun dokumenter for offshore-bransjen og det hender hun blir bedt om å bidra med feltarbeid.
– I dag deltok jeg i produksjonsavdelingen med å sette sammen brannsikkerhetstustyr til en oljeboreplattform.

Hvorfor en ingeniør ønsker å delta i en missekonkurranse, er fordi hun ønsker å være et forbilde.
– Miss Norway handler om både indre og ytre skjønnhet, om evnen til å gjøre noe for andre og være et godt menneske. Derfor gjør deltakerne veldig mye veldedig arbeid.

Hun har jobbet for Alarm og mennesker på utsiden av samfunnet, og for Hopeful som hjelper folk utenfor arbeidslivet. Hun har også delt ut mat til jul via Filadelfia-menigheten og Hånes kirke, og julegaver i regi av Røde Kors.

Har lært mye

Hun sier også at hun har lært noe av veldedighetsarbeidet.
– Vi delte ut mat til ukrainske flyktninger som ikke hadde noe. Det var en tankevekker å se at folk hadde det slik i Norge. Man får et annet syn på livet og blir takknemlig for det man har. Hjelpen betyr ekstremt mye for dem.

Det var en tremenning som fikk henne på tanken om å melde seg på Miss Norway i månedsskiftet oktober/november. Svaret fikk hun i løpet av dagen.
– Det var litt gøy.

Av 111 påmeldte gikk 21 videre til semifinalen. Seksten av dem ble den 10. mai valgt ut til å delta i finalen som går av stabelen i august i Oslo. Om en måneds tid skal det velges ut finalister, og Charlotte ledet på poeng før semifinalen og gjør det fremdeles. I mellomtiden må deltakerne fortsette å utføre ytterligere veldige oppdrag, og blogge.

Sunn og naturlig

På bloggen sin skriver Charlotte om mat, positivitet, takknemlighet, og om å hjelpe andre. Hun bruker én til to timer pr dag på oppgaver knyttet til Miss Norway. Det å hjelpe andre, er motivasjonen hennes.
– Å inspirere unge mennesker til å arbeide i team og hjelpe andre – å vise at man er sterkere dersom man jobber sammen mot felles mål, men også til å være sunn, naturlig og seg selv.

Blant hobbyer nevner hun svømming, gå med venner, og egenutvikling.

Nå ser hun frem til veien mot finalen, men ikke til tiden borte fra venner og familie.
– Heldigvis er det en kort periode. Frykt og redsel er det som ofte stopper en fra å oppnå suksess. Funker det ikke, har man i alle fall lært veldig mye. Reisen er viktig.

Persontrekk viktigere

Hun tenker at hun har egenskaper som gjør henne konkurransedyktig i missekåringen.
– Jeg er disiplinert, holder faste rutiner, evner å sette meg mål og følge en plan. Jeg er også god på å rette meg etter tilbakemeldinger jeg får. Jeg ser på god kommunikasjon og positiv innstilling som viktig. Jeg tror man må være fremoverlent, positiv og bidra med noe til å hjelpe og støtte andre. Jeg tror persontrekk er viktigere enn ytre faktorer, enn i tidligere kåringer, men det viktigste er gjerne totalen.

Intervjuet ble gjort før semifinalen og stod på trykk 29. mars (red. anm.)

Back To Top