fbpx
skip to Main Content

Satser videre – Får stadig flere gjester

Mange blir overrasket når de blir stoppet i døra fordi restauranten er full, selv på en onsdag kveld.  Håndverkeren seiler opp som en av de aller mest populære utestedene i byen. Daglig leder mener det er fordi de leverer kvalitet og ikke er redd for å skille seg ut.

 

Håndverkeren er trolig det eneste stedet i byen hvor man kan treffe arbeidskarer på lønningspils som skal ha seg en burger, samtidig som det er stivpynta bursdagsfest med treretters middag i ett eller flere av rommene.

– Vi har funnet ut hva vi skal være. Vi trenger ikke finne opp hjulet på nytt, og vi trenger ikke å holde åpent til lunsj for å trekke folk, men vi har spisset kvaliteten både i kompetansen på kjøkkenet og på maten. Vi forsøker å treffe segmentet mellom gastro-pub og mat man forbinder med finere restauranter. Vi vil heller være knallgode på noe, enn litt gode på mye. forteller daglig leder, Erik Wikstøl.

Fullbooka

Huset har vokst seg stort som restaurant og pub at de er stort sett fullbooka hver fredag og lørdag ti måneder i året, og enkelte ukedager.
– Før trengte vi flere konserter og arrangementer for å fylle opp alle rommene i huset, men nå er vi så store på mat og drikke at vi har tonet ned frekvensen her.

Totalopplevelse

Likevel satser de på å alltid ha en solid mengde aktiviteter på huset i form av quiz, stand-up, dart, bridge, shuffle-board, og andre faste innslag da de ukentlige arrangementene sikrer dem stamgjester.

– Vi ønsker å tilby en totalopplevelse for folk. Gjestene skal ikke føle behovet for å gå et annet sted for en drink og mer puls. Det skal komme naturlig utover kvelden, og vi har bordservering helt til klokka to på natta.

BLID: Hyggelig betjening sørger for trivselen ved Håndverkeren. Fredrik Willads Torgersen, Aleksander Espeland, Thea Stray Evenbye og Nora Kristine Strand Lorentzen (foran). Foto: Tor Erik Schrøder

Tar store grupper

Håndverkeren er antakelig også byens førstevalg for store grupper spisegjester.
– Vi kan ha selskaper for opp til 130 stykker og har etter hvert fått god ekspertise og rutine på å levere dette, selv om resten av huset er fullbooka.

Kokkene er på jobb fra tidlig om morgenen for å preparere maten. De legger sin stolthet i å lage maten fra bunnen av. Det har ikke vært mangel på folk.
– Kjøkkensjefen har jobbet ved Håndverkeren siden oppstarten for 10 år siden. Det har vært minimalt med utskiftninger og når vi trenger folk er det ikke noe problem for oss å tiltrekke de ressurspersonene vi ønsker.

De økte prisene på huset forsvarer han med økte kostnader på råvarer og strøm.
– Vi har jo også et ansvar for våre ansatte som har fått økte levekostnader, og derfor følgelig også fortjener høyere lønn. Samtidig utdanner vi kjøkkenlærlinger og neste generasjon med arbeidstakere. Vi leverer stadig bedre kvalitet og råvarer byttes ut etter sesong. Nå i mai er vi litt vågale og serverer ytrefilet av kenguru som “Månedens Middag”, bl.a. for å pushe grensene i grill-konseptet vårt og utfordre oss selv. Vi ønsker å skille oss litt ut fra andre restauranter i byen.

Gjør noe spesielt med maten

Kylingballotine ble løftet frem som en del av april-menyen. Dette er utbenet kyllinglår som fylles med kyllingfarse før det rulles. Deretter pakkes det i vakuumposer og senkes i sous vide-bad, før det grilles over høy temperatur i kjøkkenets spanske Mibrasa kullgrill. Tilberedningsmetoden tar sin tid og er en omstendelig prosess, men gjør at kyllingen blir saftig.

En annen hovedrett er verdensledende fjellørret fra Sirdal, servert med blåskjellsaus. Sirdal har et veldig klart og kaldt vann som gir perfekte levekår for ørreten og gir den et helt spesielt fast kjøtt. Til dessert kan man få solbærmousse og toffee-kake, som kokkene lager fersk hver eneste dag, med hjemmelaget karamellsaus.

Ønsker man bare noe snacks, kan kokken friste med puffa svinesvor laget på huset.
– Vi tar hel svinesvor som vi kutter opp og koker i saltet vann, tørker i to døgn og friterer. Vi tørker også purreløk i et døgn før vi maler det opp og bruker som krydder, forteller den stolte restaurantøren som ikke har noe imot å skille seg ut.

NY VRI PÅ TRADISJONELL KOST: Kylling ballotine er en rett inspirert av det franske kjøkkenet. Foto: Tor Erik Schrøder

 

Back To Top