fbpx
skip to Main Content
Tangen Bork og kusk Tom Erik Solberg vant 1.løp Slogum Trons løp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Trav

Øystein Tjomslands superstjerne raskeste 6-åring i landet

Øystein Tjomsland-trente Tangen Bork imponerte stort da han vant på kilometertiden 1.22,6a/1609 meter tirsdag kveld.
– En superstjerne, utbrøt seierskusk Tom Erik Solberg.

 

Steg for steg nærmer han seg toppen. Allerede i en alder av blott seks år, og så vidt ute av juniorklassen, er Øystein Tjomslands Tangen Bork i ferd med å utvikle seg til noe helt spesielt. Den borkede, altså lyse på grensen til hvite, hingsten tok tirsdag kveld seier nummer to på like mange fremtredener i løpsbanen i 2023 da han vant på Bjerke Travbane i Oslo.

Sikker vinner

Sammen med sin faste kusk, Tom Erik Solberg, spant Tangen Bork til tetposisjonen, og selv om garvede konkurrenter forsøkte å yppe til strid var det aldri snakk om saken. Tjomsland-traveren avviste ethvert angrep som ble satt inn og kom til mål som sikker vinner på den sterke tiden, 1.22,6 over en engelsk mil med bil-start. Kun to kaldblodshester har travet raskere enn dette så langt i sesongen, men ingen andre 5-åringer har vært i nærheten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tangen Bork sammen med kusk Tom Erik Solberg og oppasser Sandra Svang Gjeruldsen etter seieren i 1. løp Slogum Trons løp. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

– Tangen Bork er en superstjerne. I dag vant han med krefter spart, kom det resolutt fra seierskusk Solberg etter løpet.

Tangen Bork samme med seierskusk Tom Erik Solberg og assistenttrener Sandra Svang Gjeruldsen. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Back To Top