fbpx
skip to Main Content

Musikknytt

Gjør ære på krigsseilerne med rockelåt

– De fikk aldri den heder og respekt de fortjente.

 

Rastløs
Krigsseilerne
SINGLE
Utgitt 10. mai 2023
Utgiver: egenutgitt

– Dette er ordinære mennesker i en ekstraordinær situasjon. Det som er så gripende med denne saken er ar vanlige mennesker som deg og meg ble satt i en utrolig krevende situasjon. Uroen og frykten for hva som kunne skje til havs, trusselen om torpedoer fra tyske ubåter, sorgen over å miste venner og kjente, og lengselen etter å være hjemme med familien, engstelsen for om de har det bra der kjemme, uvissheten, det å ikke vite hvordan det stod til hjemme, om de hadde alt de trengte, om den tyske okkupasjonsmakten var brutale, sier Kjell Fladstad, vokalist og tekstforfatter i bandet Rastløs fra Søgne.

Krigsseilernes sak etter krigen har vært en gjenganger i media. De fikk aldri den heder og respekt de fortjente. Mange av dem har hatt det vanskelig. Denne sangen er et lite forsøk på å synliggjøre hva de gjorde, og vise respekt for hva enkeltmennesker kan utvise av mot, handlekraft og utholdenhet stilt overfor en mektig og brutal fiende. Temaet i sangen er dessverre blitt sørgelig aktualisert med Russlands brutale angrepskrig mot et fredelig naboland.

Teksten ble påbegynt flere år tilbake og fikk sin endelige form under corona-pandemien. Sangen ble første gang fremført live i akustisk versjon da Rastløs spilte corona-konsert i Amfiet på Søgne Gamle Prestegård i juli 2020.

Avisens anmeldere sporer tonnevis med ærbødighet og ettertenksomhet i denne sangen og den er levert med respekt for dem sangen handler om. Rastløs viser seg her fra sin beste side, og låter riktig så proft både vokalmessig og ellers. Her er masser av lekker koring, og tilbakelent briljering på både gitar, piano og trommer. Sangen fremstår som en tidløs arenarock-låt og er listet på Sørlandsradioen. Den vil nok også finne veien til flere radiostasjoner denne sommeren.

Back To Top