fbpx
skip to Main Content

Slår på stortrommen med utekino og eget øl

La Famiglia – restauranten i Børsparken, liker å gjøre ting annerledes. Eget hus-øl er kanskje ikke kjempeoriginalt, men utekino er ikke hverdagskost på den kanten av byen.

 

Den 19. mai var det utendørs aftenfremvisning av den italienske spillefilmen fra 1988, Cinema Paradiso, på La Famiglias uteservering. Partytelt, filmfremviser og lerret var satt opp for anledningen – kanskje den første filmfremvisningen i Børsparken noensinne. Filmens handling utspiller seg i en landsby på Sicilia. Den har italiensk tale og er regissert av Giuseppe Tornatore. I hovedrollene  finner vi Philippe Noiret, Jacques Perrin og Salvatore Cascio.

– Det er en meget kjent italiensk film som har vunnet Oscar-pris, og en stor favoritt blant mange. Vi kunne solgt ut tre ganger. Vi fikk henvendelser helt frem til filmen startet om billetter, og de 40 plassene vi hadde lagt ut forsvant umiddelbart, forteller daglig leder, André Hjort om den utsolgte filmvisningen.

En spirende drøm

Dette var i utgangspunktet noe han ville teste ut om det fungerte, noe det gjorde.
– Det var min idé om utekino, men det var Cinemateket som valgte filmen og stod for det tekniske.

Den italienske restauranten har samarbeidet med Cinemateket tidligere. I 2022 hade La Famiglia spesialtilbud til alle som skulle se Gudfaren i det gamle kinobygget, Aladdin. Det samme gjorde de i mars med den italienske spillefilmen, La Famiglia.
– Drømmen er å ha utekino i hele Børsparken en natt, og drømmen vil gå i oppfyllelse om parksjefen sier ja.

EGET ØL: La Famiglia har fått eget, helt spesielt og lokalbrygget fatøl.

Byr på egen lagerpils

En ordentlig restaurant med respekt for seg selv, har selvsagt et eget øl. La Famiglia er intet unntak. Tappekranene kom på plass etter nyåpningen tidligere på året, og heter Birra Famiglia. Det er brygget på Lund av Qvart Ølkompani, og har en sitrus- og nesten hvete-aktig krakteristikk. Selv beskriver André den som en italiensk lager.
– Det er egentlig ikke en bestemt stil, men ofte brukes lettere adjunktmalt, hvilket vil si malt som ikke tilfører sukker, men et smakspreg.

Mais benyttes for å lette malt-preget. Lagere fra Italia er ikke så nøye på at det skal være europeisk edelhumle, en gruppe humler som tilfører en kompleks bitterhet.

– Vi har tre edelhumler i, som hver tilfører en anelse humlekompleksitet. Den siste humlen er ikke europeisk, men valgt da den gir en friskhet og en lett floral note mot slutten. Kortere fortalt, har vi prøvd å lage en moden og samtidig lett lager, med en frisk sommerlig avslutning.

For dem som lurer på om hvor hus-vinen er: – Den har vi hatt lenge, men den er ikke unik for oss.

 

Back To Top